Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ouă încondeiate și "tentații" dulci, la Târgul de Paști (Ostermarkt) de la Bistrița

Publicat:

Targul de Paști (Ostermarkt) de la Bistrița, o tradiție saseasca reluata de cațiva ani in aceasta zona, a adunat sambata sute de curioși sa admire costumele populare ale sașilor, dansurile acestora, dar și ouale incondeiate sau decorate cu margele, expuse de meșteșugari.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Potrivit tradiției, târgul este organizat în fiecare an cu o zi înainte de , sarbatorita de catre comunitatea locala a sașilor, în imediata apropiere a — monument devenit simbol al orașului.

Târgul…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mare targ la Micești, in Argeș, in Saptamana Luminata!

16:35, 07.05.2024 - Duminica, 12 mai, in prima duminica dupa Paști, a sfantului Apostol Toma, in comuna argeșeana Micești, din apropierea Piteștiului, va avea loc prima ediție a manifestari expoziționale „Targul gospodarilor”. Evenimentul va reuni producatori locali, meșteri populari și artizani din Argeș, dar și din alte…

Targul de Paști va fi deschis pana in 12 mai

16:20, 06.05.2024 - Comunicat Primaria Arad. Targul de Paști, organizat pentru prima data in Piața Catedralei din Arad, va fi deschis inca o saptamana, mai exact pana in... The post Targul de Paști va fi deschis pana in 12 mai appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad .

Targul de Paști se va organiza in Piața Catedralei. Revine roata panoramica

12:50, 24.04.2024 - Dupa intarzieri de luni de zile și 24 milioane de lei, lucrarile de la Piața Catedralei par a fi la final, astfel incat Primaria va... The post Targul de Paști se va organiza in Piața Catedralei. Revine roata panoramica appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad .

Targul de Paști din Sibiu se deschide pe 26 aprilie

07:30, 14.04.2024 - Piața Mare din Sibiu va gazdui, intre 26 aprilie și 7 mai, Targul de Paști 2024. Pe langa produsele artizanale și culinare oferite spre vanzare, targul va cuprinde și un spațiu dedicat copiilor.

Ce facem astazi, 14 aprilie 2024, in Timișoara?

04:40, 14.04.2024 - Duminica, 14 martie, puteți merge la un targ de tatuaje, la un spectacol de teatru sau de stand-up comedy, la filme sau la expoziții. Continua Food Truck Festival și Targul de Paști din centru.

Barbat, prins cand incerca sa fure un utilaj de la Targul de Pasti din Timisoara

09:10, 08.04.2024 - Politistii locali din Timisoara au prins in weekend un barbat care incerca sa fure un transpalet pe care l-a luat din spatele scenei din Piata Libertatii de la Targul de Pasti. „Polițiștii locali aflați in patrulare in noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 01.00, in zona centrala a municipiului,…

Sarbatoarea tradiționala a Paștelui aduna comunitatea saseasca in Bistrița! Ostermarkt revine in forța

13:11, 23.03.2024 - Sasii s-au adunat, sambata, in centrul istoric al municipiului Bistrita, pentru o noua editie a Ostermarkt - targul de Pasti, o traditie veche de aproape noua secole care are loc cu o zi inainte de sarbatoarea Floriilor. Evenimentul a debutat cu o parada a portului traditional sasesc, careia i s-au…

Cand incepe cel mai lung post din an. Postul Paștelui in 2024

10:40, 17.03.2024 - Pentru creștinii ortodocși, respectarea Postului Mare este foarte importanta. Este o perioada de renunțare la sine, de purificare și de aspirație catre Dumnezeu. In 2024, perioada Postului Mare va dura de la 18 martie pana la 4 mai . Inceputul și sfarșitul Postului MareDatele Postului Mare se schimba…


Ce parere ai despre aceasta stire?