Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ministerul paradoxurilor din învățământ: Profesorii se consideră foarte bine pregătiți, deși 50 la sută dintre elevii lor nu trec de liceu

Publicat:

Majoritatea covârșitoare a profesorilor se considera foarte bine pregatiți, deși jumatate dintre elevii lor nu trece de liceu. Pentru o situație roz, Ministerul Educației masluiește cifrele de promovabilitate la examenul de bacalaureat.

Analiza comparativa a rezultatelor PISA, a Studiililor OCDE privind educația și examinarea în domeniul Educației și a celui legat de Procesul de Predare-Învațare (TALIS), arata cât de distorsionat este sistemul de învațamânt din România.

Conform propriei percepții, profesorii din România, alaturi…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

INVAȚAMANT ROMANESC Topul primelor cinci universitați din Romania, anunțat de Ministerul Educației

10:30, 10.05.2024 - Topul primelor 10 universitați din Romania in anul 2023 „este similar cu cel din 2022”, iar clasamentul este ocupat „de universitați comprehensive, tehnice și de medicina”, .... The post INVAȚAMANT ROMANESC Topul primelor cinci universitați din Romania, anunțat de Ministerul Educației first appeared…

Ministerul Educatiei a publicat clasamentul universitatilor din Romania: Ovidius si UMC nu se afla in topul primelor zece institutii de invatamant superior

12:20, 09.05.2024 - Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din Bucuresti si Universitatea Politehnica din Bucuresti ocupa primele trei locuri in Metarankingul National pe anul 2023 al institutiilor de invatamant superior, care a fost publicat miercuri de Ministerul Educatiei. Topul primelor 10 universitati…

Elevii care enerveaza profesorii sunt supradotați, este de parere un ONG

10:00, 08.04.2024 - Elevii care enerveaza profesorii sunt supradotați, este de parere un ONG. Centrul Gifted Education este un ONG care activeaza de mai mulți ani in Romania și care are ca obiect principal de activitate zona educației. Se descrie ca fiind un centru dedicat copiilor cu inteligența inalta...

Banii in plus pentru elevii de gimnaziu și liceu din Romania. Pentru ce sporturi și performanțe obții burse de merit

21:11, 18.03.2024 - Banii in plus pentru elevii de gimnaziu și liceu din Romania. Pentru ce sporturi și performanțe obții burse de merit Pentru elevii de gimnaziu și liceu din Romania, performanța sportiva nu doar ca aduce satisfacții pe plan personal și recunoaștere la nivel național sau internațional, dar incepand cu…

Repetiția pentru Bacalaureat: Jale la limba romana

17:30, 15.03.2024 - O pondere de 60,13% dintre elevii din clasele terminale de liceu care au participat la simularea examenului de Bacalaureat au luat note egale sau mai mari de 5 la Limba si literatura romana, 64,12% la proba obligatorie a profilului si 64,75% la proba la alegere a profilului, a informat vineri Ministerul…

Care este judetul din Romania care a propus interzicea telefoanelor in scoli, inclusiv in pauze

08:20, 08.03.2024 - Un județ din Romania vine cu o propunere indrazneața și anume, interzicea telefoanelor in scoli, inclusiv in pauze. Reprezentanții școlii vin și cu explicații. Potrivit acestora, telefoanele mobile folosite de elevi in scoli pot fi o sursa de trauma, mai ales ca majoritatea dintre ei le folosesc in…

Admitere liceu 2024. Cand are loc repartizarea computerizata și cum se face diferențierea intre elevii cu aceleași medii

14:11, 27.02.2024 - Elevii de clasa a VIII-a au susținut in februarie simularea la Evaluare Naționala 2024, iar rezultatele au fost mult sub așteptari. Aproape 60% dintre elevi au luat note sub 5 la matematica. La Romana, note sub 5 au luat aproape 43.000 de elevi, adica 23% dintre elevii care au dat examen. Urmeaza acum…

Nota minima de concurs pentru admiterea la liceu. „Doar 16% din elevii cu media 5 și 6 au susținut Bacalaureatul”

20:05, 17.02.2024 - Elevii cu media mai mica de 6 nu vor mai fi inmatriculați la liceu. Ministerul Educației a modificat metodologia de admitere in invațamantul liceal, stabilind o nota minima de concurs, pentru ca sa-și continue studiile doar copiii care vor fi in stare ulterior sa promoveze examenele de Bacalaureat.…


Ce parere ai despre aceasta stire?