Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lumina stroboscopică din timpul festivalurilor muzicale ''creşte riscul unei crize epileptice'' (studiu)

Publicat:

Lumina cu efect stroboscopic din timpul festivalurilor muzicale creste riscul declansarii unei crize epileptice, chiar si in cazul celor care nu stiau ca sufera de aceasta afectiune, potrivit unui nou studiu preluat de . Conform cercetarii, multi oameni pot fi sensibili la sistemele de iluminare fara sa-si dea seama de acest lucru, alti factori precum deprivarea cronica de somn si consumul de droguri avand, de asemenea, un rol intr-un anumit numar dintre cazuri. Experti din centre medicale din Olanda au relatat cum un barbat in varsta de 20 de ani, fara un diagnostic de epilepsie…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Furia te poate costa viața. Sa te superi chiar și pentru 8 minute crește riscul de atac de cord

16:50, 05.05.2024 - Furia, chiar și de scurta durata, poate avea consecințe grave asupra sanatații inimii, crescand semnificativ riscul de atac de cord. Opt minute de enervare pot fi suficiente pentru a modifica funcționarea vaselor de sange.

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Fibrilația atriala crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori

18:45, 04.04.2024 - Fibrilația atriala (cel mai frecvent tip de aritmie cardiaca) crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori, cu consecințe fatale in 30% din cazuri și invaliditate pentru jumatate dintre cei afectați, potrivit mediafax.

Riscul de boli cardiovasculare la femei crește brusc dupa menopauza, potrivit unui nou studiu

19:35, 02.04.2024 - Sanatatea cardiaca a femeilor poate scadea brusc dupa menopauza, sugereaza un nou studiu, potrivit Yahoo Life. Motivul: incetinirea dramatica a producția de estrogen de catre ovare și pierderea efectelor protectoare ale hormonului.

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

Cum au ajuns romanii mari consumatori de fast-food. Nutriționist: „Crește riscul de apariție a obezitații”

06:05, 28.03.2024 - Produsele de tip fast-food au devenit, in ultimii ani, o adevarata moda in randul romanilor. Astfel, foarte multe persoane apeleaza la acest timp de alimentație care, cu timpul, poate avea efecte negative asupra organismului.

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

Speranta de viata a scazut cu un an si jumatate la nivel mondial in timpul pandemiei Covid-19 (studiu)

11:36, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet.


Ce parere ai despre aceasta stire?