Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lacurile de sub ghețarul Thwaites din Antarctica de Vest se autodreneaza, insa nu ii influențeaza deplasarea accelerata (studiu)

Publicat:

O echipa de oameni de știința americani de la Universitatea din Washington și cercetatori de la Universitatea din Edinburgh au utilizat date furnizate de satelitul CryoSat-2 al Agenției Spațiale Europene (ESA) și au descoperit o autodrenare subita a unor lacuri de mari dimensiuni aflate sub ghețarul Thwaites, informeaza luni Xinhua.

Sursa foto: NASA / jpl.nasa.gov

Thwaites, care face parte din Calota Glaciara din Antarctica de Vest, este unul dintre ghețarii cu cea mai rapida mișcare, el alunecând în ocean într-un ritm imposibil de oprit, de pâna…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Nou regulament la Universitatea din București: Daca la o materie 66% dintre studenți pica, lucrarile vor fi analizate

16:10, 26.04.2024 - ​Universitatea din București (UB) are un nou regulament „de evaluare și notare a studenților”. Daca la o materie numarul studenților care au picat este mai mare de 66% din totalul celor care au susținut evaluarea, atunci lucrarile vor fi analizate pentru a se stabili cum s-a ajuns in respectiva situație.…

Targ educațional la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

21:50, 23.04.2024 - Targul educațional al Universitații de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost deschis astazi. Peste o mie de liceeni din clasele terminale și-au exprimat interesul... The post Targ educațional la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad .

Conferința pentru suflet și minte la UAV: arhid. lect. univ. dr. Adrian Sorin Mihalache, specialist in neuroștiințe și teologie va conferenția la Arad

16:00, 15.04.2024 - Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este partener al conferinței „Educație pentru viața de maine”, susținuta de arhid. lect. univ. dr. Adrian Sorin Mihalache, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitații “Al. I. Cuza” Iași, expert in formare, neuroștiinte și teologie, realizator al emisiunii…

Oamenii de știința incearca sa afle ce a provocat moartea a mii de pinguini

07:26, 06.04.2024 - Oamenii de știința incearca sa afle ce a provocat moartea a mii de pinguini din America de Sud și Antarctica. Deși in zona exista focare de gripa aviara, testele facute pe pinguini nu au fost concludente. Probele au fost trimise la mai multe laboratoare d

Supa cu un efect de 100 de ori mai mare decat antibioticele. Delicioasa și ușor de preparat, are efect și asupra celor rezistenți la medicamente

10:36, 13.03.2024 - Supa de usturoi ar putea fi o alternativa potrivita pentru persoanele care vor sa evite antibioticele. Supa de usturoi poate fi pana la de 100 de ori mai eficienta decat antibioticele, sugereaza un studiu realizat de Universitatea din Washington.Usturoiul poate fi folosit pentru tratarea racelii, a…

Un nou tip de „frunza artificiala”, creat de oamenii de știința

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologi din alte state, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala” - o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga a…

Rector interimar la Universitatea din Galați dupa scandalul de la ultimele alegeri

14:05, 21.02.2024 - Senatul universitar al Universitații „Dunarea de Jos” l-a desemnat pe profesorul universitar Daniela-Laura Buruiana in funcția de rector interimar, pentru o perioada de pana la trei luni, pana la organizarea de noi alegeri

Caminele de la Grozavești, sub invazia șoarecilor, ploșnițelor și a gandacilor

13:15, 14.02.2024 - Cazul caminelor de la Grozavești, administrate de prestigioasa Universitate din București, a devenit un exemplu dezolant al neglijenței și indiferenței fața de condițiile de trai ale studenților. Intr-o perioada in care educația ar trebui sa fie prioritara și sa ofere un mediu propice dezvoltarii academice…


Ce parere ai despre aceasta stire?