Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce sunt greşite expresiile „mujdei de usturoi“ şi „lihnit de foame“. Top 20 de pleonasme comune în limba română

Publicat:

Pleonasmul se numara printre cele mai frecvente greseli de exprimare ale romanilor. Dorinta de a fi mai convingator, neatentia, slabirea autocontrolului sau ignoranta sunt principalele cauze care genereaza pleonasmele.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Turist in Cluj: Efectiv m-am indragostit de oraș, de oameni! Singurul minus e ca nu se vorbește numai limba romana

13:40, 22.04.2024 - Un turist care a trecut prin Cluj-Napoca a adus ode orașului, despre care a spus ca este singurul din țara care nu a fost distrus. Acesta a precizat, intr-o postare online, ca singurul minus e ca se ”vorbește ungurește cam, 30%”. Aceasta remarca este una prosteasca, xenofoba deoarece in Cluj-Napoca…

De unde vine expresia „a umbla cu ocaua mica” și ce semnifica

10:05, 17.04.2024 - Limba romana este o sursa inepuizabila de expresii și zicatori populare, care oglindesc bogația istorica, tradițiile și mentalitatea poporului roman. Ele ascund ințelesuri profunde și emoții, fiind adevarate bijuterii lingvistice care pastreaza vie esența culturala și identitatea naționala a țarii noastre.…

Vrei sa fii Procuror General? Trebuie sa ai o reputație ireproșabila, 3 ani apolitic, experiența in drept de un deceniu și sa știi limba romana

16:16, 15.04.2024 - Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a inițiat, astazi, concursul public pentru funcția de Procuror General, iar persoanele care doresc sa-și inainteze candidatura trebuie sa indeplineasca mai multe condiții, inclusiv sa aiba o reputație ireproșabila și sa nu fi fost membru sau sa nu fi desfașurat…

Ce inseamna expresia „toba de carte” și de unde provine

11:50, 08.04.2024 - Limba romana este un izvor nesecat de expresii și locuțiuni populare, care reflecta istoria, tradițiile și mentalitatea poporului roman. Acestea sunt incarcate de ințelesuri și de emoții, fiind in fapt niște relicve lingvistice care captureaza esența culturala și identitatea naționala. In același timp,…

Salajenii, invitați sa scrie in publicația „Studia Caiete Silvane”

10:55, 08.04.2024 - Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj lanseaza un apel la contribuții pentru numarul 2/2024 al publicației științifice „Studia Caiete Silvane”. Sunt așteptate studii și articole care abordeaza una dintre temele: „Din istoricul presei pedagogice și culturale din Salaj și din Transilvania” sau…

De unde vine expresia „a-si pune cenusa in cap”

12:31, 19.03.2024 - Numarul limbilor care sunt vorbite in momentul de fața in lume este greu de stabilit, potrivit specialiștilor lingviști, insa fiecare dintre acestea este speciala in felul ei. Bogația unei limbi nu consta doar in numarul de cuvinte din vocabular, ci și in capacitatea acestora de a putea exprima cat…

Care este forma corecta de plural a cuvantului "coperta". Este una dintre cele mai frecvente greșeli facute in limba romana

11:50, 03.03.2024 - De-a lungul timpului, poate și tu ai observat faptul ca limba romana nu este deloc una ușoara, așa cum pare. Este posibil ca și tu sa fi auzit de multe ori, pe cineva care pronunța cuvintele intr-o cu totul alta forma. De asemene, una dintre cele mai comune greșeli din vocabularul nostru este legata…

Mai multe sali de fitness World Class din Bucuresti au fost inchise de ANPC/ Printre nereguli: zone cu risc de accidentare, aparate de fitness fara traducere in limba romana, pereti murdari – FOTO, VIDEO

19:55, 14.02.2024 -   Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au anuntat ca reprezentantii Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucuresti-Ilfov au facut, miercuri, o ampla actiune de control la 19 puncte de lucru apartinand operatorului economic World Class Romania…


Ce parere ai despre aceasta stire?