Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum au ajuns, de fapt, ţiganii în România. Rezultatul tragic al cercetărilor etnice: „Poporul român a primit întotdeauna cu dispreţ acest neam“

Publicat:

Tiganii au o istorie veche de 600 de ani pe meleagurile romanesti. Nu se cunoaste cu certitudine momentul exact al venirii lor in tarile romane, insa dupa atestarile documentare se stie ca tiganii convietuiau alaturi de romani inca din secolul al XIV-lea.   Majoritatea istoricilor care s-au aplecat asupra studierii originii tiganilor au cazut de acord ca locul lor de origine a fost India. Originari din nord-vestul Indiei si nord-estul Pakistanului, tiganii faceau parte din casta Ksatriya a rajpuitilor. Clanul a luat calea tinuturilor arabe si turce si mai apoi europene, dupa 1190. Tiganii

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

(foto) Partidul Renaștere participa la summit-ul „Noilor Lideri Europeni”, unde a semnat Declarația de la Sofia: Situația trebuie schimbata acum

14:15, 12.04.2024 - Astazi, in cadrul summit-ului „Noilor Lideri Europeni” din Sofia, Partidul „Renaștere” a facut un apel pentru protejarea valorilor fundamentale ale Europei in fața provocarilor crescande. Alaturi de aliații sai din Bulgaria, Grecia, Țarile de Jos, Slovacia, Serbia, Ungaria, Suedia și Elveția, partidul…

Agentia de turism IRI Travel anunta o crestere a vanzarilor de 39% in primul trimestru din 2024 fata de perioada similara a anului precedent. ”Turistii prefera mai multe sejururi mai scurte intr-un an, in loc de un singur sejur de 7–10 zile”

18:55, 11.04.2024 - ”In primul trimestru al anului 2024, IRI Travel, touroperator din Romania, a inregistrat o evolutie pozitiva de 39% fata de aceeasi perioada din 2023. Aceasta crestere semnificativa a fost sustinuta de popularitatea destinatiilor preferate de turisti”, anunta compania. 97,2% din vanzari sunt realizate…

Bubuie o ancheta de proporții in Europa: Romania este direct vizata

23:55, 09.04.2024 - Comisia Europeana (CE)a deschis o ancheta cu privire la producatori chinezi de eoliene - care au dezvoltat parcuri in Spania, Grecia, Franta, Romania si Bulgaria - suspectati de faptul ca au primit subventii care falsifica concurenta pe piata europeana, anunta marti comisarul european insarcinat cu…

Autostrada Via-Carpathia va avea sute de kilometri pe teritoriul țarii noastre

07:15, 26.03.2024 - Tomasz Poreba, europarlamentar al partidului pentru Drept și Justiție (PiS), a adus in atenția publicului cel mai important coridor rutier de-a lungul frontierei estice a Uniunii Europene, in cadrul unei discuții privind proiectul Via Carpathia. La masa rotunda au participat reprezentanți importanți…

Ce datorie are fiecare roman ca urmare a imprumuturilor facute de Guvern

18:11, 19.03.2024 - In perioada 2022-2023, datoria externa bruta Romaniei a crescut cu 17%, adica cu suma de 25 de miliarde de euro. Acest lucru inseamna ca la inceputul anului 2023 fiecare roman in viata avea o datorie facuta de stat in contul sau de 8.815 euro.Datele guvernamentale oficiale arata ca pe parcursul anului…

tbi bank a realizat anul trecut un profit net de 42,4 milioane de euro, cu 16% mai mare decat in 2022

15:56, 13.03.2024 - ”Rezultatele financiare consolidate neauditate ale tbi bank pentru 2023 arata un profit net de 42,4 milioane de euro – cu 16% mai mare decat profitul de 35,5 milioane de euro obtinut in 2022. In aceasta perioada, tbi a incheiat parteneriate cu noi parteneri comerciali, inclusiv noi verticale, iar acum…

Cum a devenit Romania 'rechinul' Europei de Est: Grecia și Bulgaria se uita cu invidie catre țara noastra

16:31, 29.02.2024 - Romania devine un adevarat rechin al Europei de Est și este o piața tot mai atractiva pentru marii investitori. Vecinii din Bulgaria dau ca exemplu Romania pentru faptul ca noi contruim turbine eoliene in Marea Neagra, in timp ce Bulgaria nu o face, in aceleași condiții de clima și poziționare geografica.…

Cand va fi gata podul de la Gradiștea, de pe ruta București-Giurgiu

13:30, 14.02.2024 - Rețeaua de cai ferate din Romania se pregatește pentru o schimbare majora, iar noul termen pentru redeschiderea circulației pe linia ferata București – Giurgiu, prin intermediul podului Gradiștea, este acum luna mai, conform estimarilor secretarului de stat in Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.…


Ce parere ai despre aceasta stire?