Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cel mai lung cuvânt din limba română. Are 44 de litere și este pe locul 3 în Europa. Ai auzit de el?

Publicat:
Cel mai lung cuvânt din limba română. Are 44 de litere și este pe locul 3 în Europa. Ai auzit de el?

Sunt puține persoane care știu care este cel mai lung cuvant din limba romana. Și asta datorita faptului ca el nu exista in Dicționarul Explicativ al . Acesta este format din 44 de litere și abia daca se poate pronunța cursiv. Cu siguranța nu ați auzit de el! Care este cel mai lung cuvant […] The post Cel mai lung cuvant din limba romana. Are 44 de litere și este pe locul 3 in Europa. Ai auzit de el? appeared first on Playtech Știri .

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol si foto: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cuvantul din limba romana pe care mulți il scriu și pronunța greșit. Sigur și tu ai gafat

15:36, 08.04.2024 - Limba romana este o limba veche de 1700 de ani. Fiind o limba fonetic, sunt anumite cuvinte care se citesc așa cum se scriu. Totuși, exista și numeroase cuvinte care ii pun in dificultate pe romani. Un cuvant le da mari batai, iar mulți il scriu și il pronunța greșit. Iata care este acesta! Cuvantul…

Singurul cuvant din limba romana care incepe și se termina cu „ș”. Puțini romani il știu, e folosit rar

14:30, 03.04.2024 - Știi care este singurul cuvant din limba romana care incepe și se termina cu ș? Limba romana este o adevarata provocare, mulți straini spunand ca este una dintre cele mai greu de invațat limbi. Invațarea limbii romane este ingreunata de diacritice, dar și de timpurile verbelor care sunt destul de greu…

Cuvantul banal din limba romana pe care cei mai mulți oameni il scriu greșit. Care este forma corecta, de fapt

14:36, 14.03.2024 - Mulți romani folosesc acest termen greșit, fara sa știe ca atat Dicționarul Explicativ al Limbii Romane (DEX), cat și Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic (DOOM) nu il prezinta ca fiind o varianta acceptata in vocabular. Afla in continuare despre ce cuvant este vorba și cum se utilizeaza…

De ce este limba romana unica. Detaliile care o fac speciala: are al treilea cuvant ca lungime din Europa si cele mai ciudate proverbe

21:05, 21.02.2024 - In fiecare an, pe 21 februarie, se celebreaza Ziua Internaționala a Limbii Materne. Romanii iși indreapta atenția, in aceste circumstanțe, asupra limbii romane, care prezinta unele caracteristici unice. Noi avem al treilea cuvant ca lungime in Europa și totodata cele mai ciudate proverbe și zicatori.…

Ce autori și opere se dau la Bac 2024 la Limba și literatura romana. Programa Bacalaureat pentru anul acesta

18:05, 19.02.2024 - Sunt peste 100.000 de elevi ai claselor a XII-a care vor susține examenul de Bac in 2024. Una dintre cele mai importante probe este la limba romana și mulți se intreaba ce autori și opere se dau la Bac 2024 la Limba și literatura romana? Elevii au inceput deja sa se pregateasca, avand in vedere […]…

Cel mai lung cuvant din limba romana care are o singura silaba. Conține 8 litere, ai auzit de el?

10:10, 11.02.2024 - Limba romana este extrem de complexa, interesanta și foarte complicata. Are o mulțime de reguli interesante, de care trebuie sa ținem cont pentru a vorbit cat mai corect. Cel mai lung cuvant dintr-o silaba In lumea fascinanta a limbii romane, intalnim adesea cuvinte care ne provoaca imaginația și ne…

Cum sa faci votca acasa. Retete cu votca

12:25, 07.02.2024 - Votca este una dintre cele mai populare bauturi alcoolice la nivel mondial, fiind consumata in cluburi, in baruri și oriunde se poate savura un cocktail. In țara noastra este cea de-a doua cea mai consumata bautura spirtoasa, dupa tradiționala țuica. Este cunoscuta pentru conținutul sau de alcool destul…

Cuvantul din limba romana folosit gresit care a capatat un nou sens. Ce insemna „locatie” inainte

13:15, 30.01.2024 - In vocabularul limbii romane exista anumite cuvinte pe care oamenii le foloseau cu sensuri greșite, in vorbire, dar și in scris. Puțini știu ca un termen pe care il utilizam destul de des acum avea in urma cu ani buni alt sens. Iata despre ce e vorba! Ce insemna cuvantul „locatie” in urma cu ceva […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?