Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cea mai veche rețetă scrisă de "varză a la Cluj", păstrată într-o carte de bucate din 1695

Publicat:

Una dintre cele mai vechi rețete ale vestitei "verze a la Cluj", daca nu chiar prima tiparita, s-a pastrat pana astazi intr-o micuța carte de bucate care a aparut in anul 1695 la Cluj. De fapt, aceasta este mai mult ca sigur, crede istoricul , sursa care a facut celebru acest fel de mancare.

Foto: (c) GINA STEFAN/AGERPRES ARHIVA

Potrivit istoricului clujean , care a cercetat gastronomia transilvaneana, se pare ca varza s-a raspândit în gospodariile țaranilor de pe întreg teritoriul Europei (deși leguma…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum se prepara cozonacul moldovenesc, cu aluat dospit, rețeta veche de peste 100 de ani, pastrata in satele din Moldova FOTO

10:56, 04.05.2024 - Cozonacul cu aluat dospit este o rețeta veche de secole pastrata de gospodinele din zona Moldovei. „Este mai migaloasa, dar cozonacul este foarte bun. Este un deliciu”, susține Ecaterina Hulea, o iubitoare de folclor si tradiții din județul Galați

VIDEO: Tocanița de intestine de miel, rețeta veche de cateva sute de ani, prezentata de bucatarul Calin Horvath

21:35, 03.05.2024 - VIDEO: Tocanița de intestine de miel, rețeta veche de cateva sute de ani, prezentata de bucatarul Calin Horvath Tocanița de intestine de miel. Bucatarul șef Calin Horvath din Alba Iulia a prezentat pentru Alba24 o rețeta veche de cateva sute de ani, care astazi a ajuns sa fie considerata o delicatesa.…

Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare

21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…

O carte din Egipt, scrisa la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie

13:30, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Rețeta speciala de placinta cu mere. Este veche de peste 500 de ani, care este secretul preparatului

00:00, 02.04.2024 - Puține gospodine știu, insa placinta cu mere este un desert vechi de peste 500 de ani. Inca din cele mai vechi timpuri, ingredientele folosite la astfel de preparate faceau toata diferența la capitolul aroma. Playtech Știri iți prezinta o rețeta deosebita de placinta cu mere. Iți va lasa gura apa! Placinta…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Langosi de post, reteta veche. Ce pun unguroaicele in aluat, doar asa ies pufosi

13:50, 21.02.2024 - Langoșii sunt unul dintre cele mai iubite preparate, indiferent ca sunt de post sau nu. Cele fara ou, lapte sau branza sunt la fel de delicioase precum cele clasice, dar conteaza foarte mult modul de preparare și ingredientele pe care le folosești. Ce pun unguroaicele in aluat pentru a ieși pufoși.…


Ce parere ai despre aceasta stire?