Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ai obiceiul de a-ţi roade unghiile? Află riscurile la care îţi supui sănătatea din cauza acestui viciu

Publicat:

Rosul unghiilor, sau onicofagia in termeni medicali, este un obicei comun, insa nu este nici pe departe atat de inofensiv precum ai putea crede. Desi rosul unghiilor a fost corelat cu un risc mai mic de a dezvolta alergii in randul copiilor, consecintele acestul tic nervos pot provoca probleme grave de sanatate, scrie divahair.ro.

Ticul de a-ti roade unghiile poate fi dificil de oprit, insa riscurile la care te expui continuand pot fi un motiv suficient de serios pentru a te descuraja data viitoare cand vei simti aceasta compulsie. Afla cum iti afecteaza rosul unghiilor sanatatea.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Unghii casante și fragile: cauze și soluții

20:05, 15.04.2024 - Unghiile casante și fragile reprezinta o preocupare estetica și medicala intalnita frecvent, care poate semnala probleme subiacente de sanatate sau deficiențe nutriționale. Articolul de fața iși propune sa exploreze in profunzime cauzele acestei afecțiuni și sa ofere soluții concrete pentru intarirea…

1 Aprilie – Ziua Pacalelilor. Origini și superstiții

09:05, 01.04.2024 - Anual, ziua de 1 Aprilie este destinata pacalelilor. Oamenii fac diverse farse care sa starneasca zambete pe buzele celor pacaliți. Ziua Pacalelilor se sarbatorește peste tot in lume. Obiceiul dateaza inca din secolul XVI, iar oamenii iși fac unii altora farse, mai mult sau mai puțin stanjenitoare.…

Obiceiul neobișnuit al Iuliei Albu. Și-a creat o rochie speciala și curața raurile sau lacurile de gunoaie. „Nu voi renunța niciodata”

15:31, 24.03.2024 - Iulia Albu, in varsta de 42 de ani, surprinde din nou și dezvaluie un amanunt mai puțin știut despre ea. Criticul de moda curața raurile sau lacurile de gunoaie. Mai mult, ea și-a creat cateva ținute special pentru astfel de situații. Le-a ornamentat cu bucațile de plastic gasite in apa.„Avem o țara…

Vulnerabilitațile jucariilor inteligente ar putea permite infractorilor cibernetici sa converseze video cu copiii

18:25, 18.03.2024 - Vulnerabilitatea unui robot inteligent de jucarie popular ar putea face copiii ținte potențiale pentru infractorii cibernetici, au descoperit cercetatorii Kaspersky. Punctele slabe le-ar putea permite hackerilor sa preia controlul asupra sistemului jucariei și sa-l foloseasca greșit pentru a comunica…

In Prahova, peste 2.800 de copii au parinții plecați la munca in strainatate

00:20, 14.02.2024 - Cei mai mulți dintre ei au fost lasați in grija rudelor de gradul patru! N. Dumitrescu Cazuri de copii in care unul sau chiar ambii parinți ai acestora sunt plecați la munca in strainatate reprezinta și in Prahova, din pacate, inca o trista realitate. Confirmarea vine din datele Direcției Generale de…

Vrajitoarea Sidonia, mama suspecților de crima de la petrecerea cu vedete din Padina: „Fiii mei au fost, de fapt, atacați”

17:36, 11.02.2024 - „Trebuie sa se elucideze acest caz. Trebuie sa se faca lumina in acest caz, pentru ca copiii mei nu sunt vinovați.Va rog, nu mai pot sa intru in detalii, dar chiar am ințeles ca acel individ mi-a agresat copiii și mi-a atacat copiii. Atat va pot spune. Mi-a taiat copiii acel individ. Nici nu știu macar…

O noua ediție a concursului „Adopta un colț de natura”. Copiii pot castiga o excursie in Parcul Național Padurile Bavareze

08:30, 08.02.2024 - Incepe o noua ediție a concursului „Adopta un colț de natura”. Fundația Conservation Carpathia invita elevii din jurul Munților Fagaraș sa se inscrie in cursa pentru o excursie de 7 zile in Parcul Național Padurile Bavareze, și sa participe, la a doua ediție a concursului „Adopta un colț de natura”.…

Noul statut al elevului: de la intrari comune cu profesorii pana la ore mai puține și ghiozdane mai ușoare. Ce spun experții in Educație

23:05, 05.02.2024 - Asociațiile de elevi au depus la Ministerul Educației un proiect de Statut in care cer mai multe drepturi. Copiii se plang, printre altele, de faptul ca au foarte multe ore la școala, li se dau foarte multe teme pentru acasa, nu mai au timp sa se odihneasca sau sa se relaxeze.


Ce parere ai despre aceasta stire?