Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vasilescu (BNR): Nu inteleg taxa pe lacomie. Vor creste costurile pentru debitorii bancilor. Statul e primul care pierde!

Publicat:

Nivelul ROBOR este imputabil intregii tari, el depinde de realitatile din tara si in primul rand de rata inflatiei si atunci nu se poate spune ca bancile sunt lacome, deoarece cresc acest indice din cauza unor dereglari ale sistemului economic, sustine , consultant de strategie la a Romaniei (BNR).

El a subliniat ca nu intelege taxa pe lacomie anuntata de ministrul Finantelor printre masurile fiscal-bugetare ce ar putea fi aplicate de anul viitor.

"Nivelul ROBOR este imputabil intregii tari. ROBOR este o dobanda medie la care bancile se imprumuta…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gaura din bugetul Romaniei s-a adancit cu inca un miliard de lei

17:45, 29.04.2024 - Ministerul Finantelor (MF) a imprumutat, luni, 961,1 milioane de lei de la banci, prin doua emisiuni de obligatiuni de stat, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).Astfel, MF a atras 500 de milioane de lei din prima emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate…

Romanii platesc cele mai mari dobanzi la credite din Uniunea Europeana. Care sunt motivele

19:10, 26.04.2024 - Romanii se confrunta cu cele mai ridicate rate de dobanda la credite din intreaga Uniune Europeana, in ciuda faptului ca salariile in țara sunt printre cele mai mici. Dobanzile practicate la noi sunt de pana la patru ori mai mari decat in alte state europene. „Avem cea mai mare inflație din Uniunea…

Suntem campionii UE la inflație. Martie, a treia luna la rand in care Romania a avut cea mai mare inflație din Uniunea Europeana

17:11, 17.04.2024 - Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut in luna martie pana la 2,6%, de la un nivel 2,8% in februarie si unul de 3,1% in ianuarie, insa Romania este, pentru a treia luna la rand, tara cu cea mai ridicata inflatie din blocul comunitar, arata datele publicate miercuri de Eurostat.In luna…

Sistemul monetar al Turciei se prabușește? Dobanda cheie a ajuns la 50%

08:20, 22.03.2024 - Banca centrala a Turciei a majorat joi dobanda de referinta, respectiv dobanda de rascumparare pe o saptamana, de la 45% la 50%, invocand nevoia continua de a contracara accentuarea inflatiei din tara, in pofida asigurarilor anterioare ca a incheiat ciclul majorarilor, transmite CNBC. ”In februarie,…

Analiza Eurostat: Romania este prima in topul statelor cu cea mai mare inflație din UE

15:15, 18.03.2024 - Vestea buna este ca inflația in Romania a scazut in februarie la 7,1%. Vestea mai puțin buna este ca inflația din Romania a ramas la cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeana, pentru  a doua luna consecutiva. Media in UE a fost de 2,8%.  Un asemenea procent situeaza Romania pe primul loc in topul …

Ca racheta: BNR anunța ca economia Romaniei va crește in 2024 și 2025, dar tot pe consum, nu pe investiții!

17:45, 26.02.2024 - BNR estimeaza accelerarea mai pronuntata a cresterii economice in 2024 si 2025 fața de estimarile precedente, pe fondul temperarii inflației si al redresarii cererii externe. Banca Naționala apreciaza ca principalul motor al cresterii PIB va redeveni in acest an consumul populației. Inflația va scadea,…

Romania, campioana inflatiei din UE

17:50, 22.02.2024 - Romania e campioana inflației ! Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut in luna ianuarie pana la 3,1%, de la 3,4% in decembrie, insa in Romania rata anuala a inflatiei a fost de doua ori mai mare decat media din blocul comunitar si in crestere fata de luna decembrie a anului trecut, arata…

BNR ia in calcul reducerea dobanzii de referința

08:16, 16.02.2024 - Momentan dobanda de referința este 7%, insa scaderea ar putea avea loc doar daca inflația va scadea in lunile urmatoare. Dobanda-cheie a ramas la același nivel din ianuarie anul trecut. Analiștii economici sunt insa mai rezervați și se așteapta la dobanzi mai mici abia in a doua parte a anului. Romanii…


Ce parere ai despre aceasta stire?