Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost descoperită legătura dinstre insomnie și riscul cardiovascular

Publicat:

Persoanele insomniace prezinta un risc mai mare de boli de inima și accident vascular cerebral. Se considera ca insomnia este legata de un risc ridicat de boala coronariana, insuficiența cardiaca sau accident vascular cerebral. Acest lucru este aratat intr-un nou studiu publicat in revista Circulation of the . Insomnia este cauza acestui risc... -ul A fost descoperita legatura dinstre insomnie și riscul cardiovascular apare prima data in TaBu .

Citeste articolul mai departe pe tabu.ro…  

Sursa articol: tabu.ro


Stiri pe aceeasi tema

Furia poate ucide. Crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral

12:45, 02.05.2024 - Oamenii de știința americani avertizeaza ca furia poate avea consecințe grave asupra sanatații. Potrivit unui studiu recent, chiar și episoadele scurte de furie pot afecta funcția vaselor de sange, crescand riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral timp de pana la 40 de minute.

Un barbat din Leova, diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, tratat cu succes la Spitalul raional Hincești

20:45, 19.04.2024 - Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes in Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hincești, la doar doua zile de cand și-a inceput activitatea. Pacientul, un barbat in varsta de 49 de ani din raionul Leova, a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, prin intermediul…

Centrala nucleara Zaporojie, vizata de un atac cu drone. „Riscul unui accident nuclear major” crește, atenționeaza AIEA

08:55, 08.04.2024 - Liderul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) și-a exprimat dezaprobarea fața de bombardamentul cu drone lansat asupra unuia dintre cele șase reactoare ale centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, relateaza The Guardian.

Fibrilația atriala crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori

18:45, 04.04.2024 - Fibrilația atriala (cel mai frecvent tip de aritmie cardiaca) crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori, cu consecințe fatale in 30% din cazuri și invaliditate pentru jumatate dintre cei afectați, potrivit mediafax.

Postul intermitent cu peste 16 ore de pauza alimentara crește cu 91% riscul de deces cardiovascular

16:55, 26.03.2024 - Un studiu efectuat pe peste 20.000 de adulți a constatat ca cei care au urmat un program de post intermitent cu limitarea consumului de alimente la mai puțin de opt ore pe zi au avut un risc cu 91% mai mare de deces din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit American Heart Association.

Alimente care cresc colesterolul si trigliceridele

16:25, 08.03.2024 - Colesterolul și trigliceridele sunt grasimi importante pentru funcția organismului nostru, insa cantitați prea mari din una sau alta (sau ambele) pot provoca afecțiuni grave de sanatate. In mod obișnuit, se crede ca anumite tipuri de alimente pot crește nivelul de colesterol și trigliceride, așadar,…

Accident rutier la Calinești / Un barbat, cu traumatism cranio-cerebral minor, a fost transportat la spital

13:50, 08.03.2024 - Eveniment Accident rutier la Calinești / Un barbat, cu traumatism cranio-cerebral minor, a fost transportat la spital martie 8, 2024 13:46 Astazi, pe raza localitații Calinești, s-a produs un eveniment rutier la care au intervenit pompierii teleormaneni, cu o autospeciala de stingere, o descarcerare,…

Aceasta e cea mai periculoasa culoare de mașina: Riscul de a face accident este foarte mare

15:45, 25.02.2024 - In Marea Britanie a fost realizat un studiu care a scos la iveala care e cea mai „periculoasa” culoare de mașina. Șoferii care aleg anume aceste vehicule au mari șanse de a fi implicați intr-un accident rutier, scrie Playtech.ro .


Ce parere ai despre aceasta stire?