Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vulnerabili în fața COVID-19! Zeci de mii de cărășeni au cel puțin o boală cronică și se află în grupa de risc

Publicat:

Cu mai puțin de 100 de cazuri confirmate și 5 decese, județul Caraș-Severin sta, cel puțin statistic, bine in ceea ce privește pandemia COVID-19. Dincolo de aceste cifre care, in absența unei situații oficiale a numarului de teste efectuate, nu spun mare lucru, sta, insa, o realitate mult mai grava. Peste 20% dintre carașeni au boli cronice, iar coronavirusul le poate fi fatal. Bolile persoanelor din grupa de risc Diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, bolile pulmonare și cele hepatice sunt, potrivit specialiștilor, principalele afecțiuni cu factori de risc pentru…

Citeste articolul mai departe pe resita.ro…  

Sursa articol: resita.ro


Stiri pe aceeasi tema

Afecțiunile inimii, cancerul și diabetul sunt bolile care macina sanatatea celor mai ...

15:05, 01.04.2024 - Bolile inimii și ale aparatului circulator, cancerele și diabetul sunt bolile cu care au fost diagnosticați cei mai mulți suceveni in cursul anului trecut, conform datelor furnizate de Direcția de Sanatate Publica Suceava.Șefa instituției, Daniela Odeh, a declarat ca in anul care a trecut cele mai ...

"Un test de sange revolutionar ar putea detecta tuberculoza inainte ca simptomele sa apara

16:15, 24.03.2024 - Cea mai mortala boala infectioasa din lume, tuberculoza (TBC sau TB), ucide peste un milion de oameni in fiecare an. Oamenii de stiinta spun ca sunt aproape de a dezvolta un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc boala fara sa stie. Tuberculoza ramane un subiect…

Actualitate medicala/ Este foarte important ca ­insuficienta renala cronica sa fie diagnosticata la timp!

00:45, 18.03.2024 - • La nivel national, nu se cunoaște care este numarul real al persoanelor care au aceasta afecțiune Insuficienta renala cronica, cunoscuta sub numele de boala cronica de rinichi, reprezinta o problema semnificativa asupra careia medicii trag un semnal de alarma. „Este foarte important sa fie diagnosticata…

1 din 10 romani traiește cu boala cronica de rinichi și nu știe. Analizele gratuite care pot diagnostica afecțiunea din timp

18:30, 14.03.2024 - 1 din 10 romani traiește cu boala cronica de rinichi, insa, din cauza simptomelor care se manifesta tarziu, afecțiunea este depistata abia in stadii avansate, atrag atenția medicii. Anual, peste 37.000 de persoane ajung in spital din aceasta cauza. De anul trecut, romanii pot beneficia de un set gratuit…

Situația surprinzatoare in care se poate declanșa o boala autoimuna

11:40, 13.03.2024 - Daca te lupți cu o afecțiune autoimuna, știi ca mulți dintre factorii de risc nu se afla sub controlul tau, dar poți sa-ți identifici declansatorii pentru a evita crizele, relateaza MindBodyGreen. Cu toate acestea, Sara Gottfried, doctor in medicina integrativa, instruita la Harvard și MIT și autoarea…

Scaderea nivelului de fier din sange dupa infecție ar declanșa Covid lung, „o boala puțin ințeleasa”

09:40, 06.03.2024 - Oboseala, dureri musculare, dificultați de respirație și „ceața cerebrala”. Sunt doar cateva dintre simptomele pe care milioane de oameni din intreaga lumea le-au simțit, vreme de cateva luni, dupa infecția cu SARS-CoV-2, fara ca medicii sa știe de ce per

Maramureșul, tot printre județele cu 0 cazuri de COVID. Unde sunt cei mai mulți bolnavi

16:30, 27.02.2024 - Maramureșul ramane in continuare cu 0 cazuri de coronavirus, conform informațiilor furnizate de catre Ministerul Sanatații. In intervalul 19 – 25 februarie 2024 au fost inregistrate 977 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), 299 dintre cazurile noi din ultima saptamana fiind…

Recomandari privind prevenirea bolilor la albine. Ce trebuie sa știe apicultorii din Maramureș

17:41, 21.02.2024 - Maramureșul are numeroși apicultori, mierea de albina fiind extrem de cautata de maramureșeni, dar nu numai. Ce este de știut este ca apicultura, in Romania este favorizata de o clima blanda si de o natura darnica, cu plante melifere variate, cu paduri intinse de tei si salcami, cu suprafete mari cultivate…


Ce parere ai despre aceasta stire?