Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vizitator la Muzeul Pietrei: Din ce aţi face o piatră, domnule Avramescu?

Publicat:

  Azi au venit din București, doua familii sa viziteze . Au spus ca au mai fost acum zece ani aici și s-au mirat sa descopere o sumedenie de achiziții care nu erau, inclusiv o sala mare care cuprinde obiecte diverse ale civilizației satești. S-au intors repede la cele trei curți care au doar piatra și iar piatra. Giorgiana i-a condus și a explicat proveniența obiectelor pe care nu le știau, rașnițele care miros a faina de acum doua sute de ani, teicile din care au baut bouri, trovanții sculptați de Dumnezeu, porțile mari din piatra sculptata, singurele porți de piatra intr-o lume…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vedetele din showbiz au dat startul la distracție de 1 mai. Unde vor petrece sarbatorile pascale | EXCLUSIV

12:36, 29.04.2024 - Unde petrec vedetele de 1 mai și de Paște In minivacanța de 1 Mai , doamnele muzicii romanești se distreaza de minune. In timp ce Maria Carneci și Elena Merișoreanu petrec in sanul familiei, Mioara Velicu n-a rezistat și a urcat pe scena, inainte de a-și face bagajele pentru Grecia.„Sunt la spectacol…

Ce fel de paine nu-i lipsea lui Ceaușescu de pe masa și de unde era adusa special pentru el, cu avionul. Cum se prepara - VIDEO

09:16, 17.04.2024 - Unul dintre aceste alimente este și ”Pita de Pecica”, painea preferata a lui Ceaușescu, care ar fi fost adusa special pentru dictator din județul Arad la București, cu avionul, cu o cursa speciala, saptamanal, doar pentru ca acesta și familia sa sa aiba paine proaspata pe masa. Acest animal NU trebuia…

103 ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei Reintregirii și Incoronarii din Alba Iulia

13:10, 28.03.2024 -   Joi, 28 martie 2024, se implinesc 103 de ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reintregirii și Incoronarii din vechea Cetate a Balgradului. Realizarea proiectului și coordonarea lucrarilor de construcție ale Catedralei și ale ansamblului arhitectural i-au fost incredințate arhitectului…

Ce meserie surprinzatoare avea Jamila inainte sa devina vedeta bucatariei de pe YouTube. Rețetele sale ii aduc și 4000 de euro saptamanal

13:35, 27.03.2024 - Jamila nu a pus bucataria romaneasca pe harta gastronomiei insa face bani buni din rețetele sale proiectate in online. 1,8 milioane de urmaritori are romanca din impartașitul tehnici sale de gatit, pasiune pentru care a lasat munca pentru care s-a pregatit.Pe numele sau Geanina Avram Staicu, ajunga…

Arhiepiscopul Irineu a fost prezent la Manastirea „Buna Vestire” de la Patrangeni

19:15, 25.03.2024 - Vineri, 25 martie 2024, de Praznicul Bunei Vestiri, Inaltpreasfințitul Parinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Manastirea „Buna Vestire” de la Patrangeni, protopopiatul Alba Iulia. Cu prilejul hramului acestei vetre monahale, Arhipastorul nostru, inconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat…

L-am gasit pe nea Fane, cel mai vechi vulcanizator din București. „Fac asta din 1983. Caștigam și 11.000 de lei pe luna. Acum mai am doi, trei clienți fideli”

18:06, 24.03.2024 - Pe strada Popa Tatu la numarul 85, colț cu Berzei, aproape de Piața Victoriei, intr-o casa veche de aproape 150 de ani, care sta sa se prabușeasca in orice moment, domnul Ștefan, sau nea Fane așa cum ii place sa i se spuna, meșterește intr-o vulcanizare. Ne-a spus povestea sa pentru cititorii Libertatea.Cate…

Primarul Andrei Carabelea a reprezentat municipiul Piatra-Neamț la Congresul European al Autoritaților Locale

12:35, 06.03.2024 - Primarul Andrei Carabelea a reprezentat municipiul Piatra-Neamț la cea mai importanta conferința politica și economica din Europa Centrala și de Est, organizata de Fundația Institutului pentru Studii Estice in perioada 4-5 martie la Mikolajki, Polonia. Edilul a fost invitat in calitate de speaker la…

Doliu in muzica populara. Un artist desavarșit, numit Tezaur Uman Viu, s-a stins din viața

21:05, 17.02.2024 - Mandru de moștenirea sa culturala , Petre Masala a pastrat vie tradiția dansului calușului, pe care l-a interpretat de-a lungul anilor cu o pasiune și un devotament remarcabil.„Eu, la etatea mea, joc mai bine decat aia tineri, uneori. Lumea ma intreba mereu: Ma, mai poti? Da' mie mi se pare usor si…


Ce parere ai despre aceasta stire?