Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vitamina C, ce minuni face în organism inamicul tuturor bolilor: cum o foloseşti ca să te apare de răceli şi să te ajută să trăieşti mai multă

Publicat:

Vitamina C a fost descoperita in 1932, iar pentru aceasta realizare cercetatorul Szent-Gyorgy a castigat in medicina. Vitamica C a fost atunci izolata din lamaie, iar cercetarile au relevant ca este una dintre vitaminele indispensabile organismului. Termenul este derivat din combinatia a doua cuvinte: vital si amine. Vitamica C se absoarbe prin mucoasa bucala, cea esofagiana si prin intestinul subtinere. Trebuie avut mare grija la stres, consumul de alcool, fumul de tigara si la consumul de antibiotice pentru ca toate aceste lucruri duc la o diminuare a asimilarii de vitamina…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Nu consumi vitamine? Iata 5 semne mai puțin evidente ca nu consumi suficiente

20:31, 13.06.2024 - O dieta echilibrata și bogata in nutrienți este esențiala pentru menținerea sanatații și bunastarii generale. Cu toate acestea, in ciuda eforturilor de a manca sanatos, mulți oameni pot suferi de deficiențe de vitamine fara sa iși dea seama. Aceste deficiențe pot avea efecte negative asupra sanatații…

Dieta pentru un corp de plaja perfect. Apuca-te de acum!

18:51, 25.05.2024 -  1. Alimente integrale și naturaleUn principiu de baza pentru orice dieta sanatoasa este consumul de alimente integrale și cat mai puțin procesate. Acestea includ:Fructe și legume proaspete: Sunt bogate in vitamine, minerale și fibre, esențiale pentru sanatatea generala și pentru menținerea unei greutați…

Vitaminele B, supercomplex de sanatate?

05:15, 24.05.2024 - Vitaminele B pot ajuta la prevenirea infecțiilor, pot impacta pozitiv calitatea sangelui prin creșterea numarului de globule roșii și posibil imbunatați funcțiile creierului, digestia și apetitul. Vitaminele B sunt implicate in funcționarea corecta a nervilor, dar și in sanatatea cardiovasculara și…

10 alimente care trebuie incluse in dieta ta daca vrei sa ai un par sanatos

10:05, 22.05.2024 - Iata o lista de alimente care pot contribui la imbunatațirea sanatații parului tau.1. Pește grasPeștele gras, cum ar fi somonul, macroul și sardinele, este bogat in acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru sanatatea scalpului și pentru creșterea parului. Acești acizi grași ajuta la menținerea…

Cat de sanatos este sa mananci picant

10:05, 15.05.2024 - Alimentele picante ori intens condimentate dau un plus de aroma preparatelor culinare, insa este sanatos sa mananci picant? Cum reacționeaza organsimul in urma consumului de alimente picante. Citește mai jos cat de sanatos este sa mananci picant.Mancarea picanta crește secreția de acid hidrocloric din…

Trebuie sa puneți neaparat acest fruct pe masa de Paște. Ajuta digestia și previne balonarea

15:16, 02.05.2024 - Un cocktail nutriționalSpecialiștii in nutriție recomanda cu mare caldura ananasul pentru conținutul sau bogat de vitamine, minerale și enzime digestive. Acest fruct tropical ofera o combinație unica de substanțe nutritive, precum vitamina A, vitamina C, vitaminele din complexul B (B1 și B6), acid folic,…

Sparanghelul elimina excesul de sare si ajuta in sarcina

06:16, 25.04.2024 - Sparanghelul este un superaliment in adevaratul sens al cuvantului. Proprietatile sale il recomanda pentru consum indeosebi pentru persoanele care sufera de hipertensiune sau afectiuni cardiace. Ceea ce putine persoane stiu este ca sparanghelul aduce beneficii importante in timpul sarcinii. Daca iți…

Alimentele pe care trebuie sa le consumi in aceasta primavara pentru a avea un sistem imunitar puternic

09:20, 17.04.2024 - Iata cateva dintre cele mai importante alimente pentru sistemul imunitar in aceasta perioada a anului:1. CitriceleCitricele, cum ar fi portocalele, lamaile, grepfrutul și limele, sunt bogate in vitamina C, un puternic antioxidant care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Vitamina C stimuleaza producția…


Ce parere ai despre aceasta stire?