Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Violenţe în China! Peste 21 de persoane au fost ucise în urma unor confruntări între poliţişti şi civili!

Publicat:

Confruntarile au avut loc în regiunea Xinjiang între etnici han, majoritari din China, etnici uiguri si musulmani turcofoni.
Interventia politistilor a dus la un adevarat razboi, soldat cu 21 de morti, atât din rândul persoanelor civile, cât si din fortele de ordine. Conform site-ului Tianshan, violentele au pornit de la un grup care ar fi pregatit acte teroriste. Aceste acte de violenta sunt frecvente în regiunea Xinjiang, cu populatie majoritate musulmana. Numeroti etnici uiguri denunta o reprimare culturala si religioasa, dar si o imigrare în…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doua persoane au fost ucise, iar alte zece ranite intr-un atac cu cuțitul la o școala primara din China

14:00, 20.05.2024 - Doua persoane au fost ucise și alte 10 au fost ranite intr-un atac cu cuțitul la o școala primara din provincia Jiangxi, din sudul Chinei, a anunțat poliția. Nu este clar deocamdata daca printre victime se numara și copii.

Militarii ruși ar fi luat prizonieri zeci de civili din regiunea Harkov

00:01, 19.05.2024 - Forțele ruse au capturat zeci de civili dintr-un oraș din regiunea Harkov, a declarat un oficial ucrainean. Prizonierii sunt interogați de ruși, mai susțin ucrainenii. Ei sunt ținuți in beciurile unor cladiri.

LIVE TEXT – Razboi in Ucraina: Rusia anunța cucerirea unui simbol. Ploaie de rachete ATACMS in Crimeea

04:11, 16.05.2024 - 8.000 de civili au fost evacuați din regiunea Harkov, de teama rusilor care au deschis aici un nou front. In orasul Vovceansk au loc lupte de strada, iar rusii anunta ca au mai cucerit doua sate. Trei civili au fost uciși in regiunea Harkov in ultimele 24 de ore și o drona a ranit doi polițiști.

Cel putin 10 persoane, ucise sau ranite intr-un atac comis intr-un spital din China

12:15, 07.05.2024 - Un atac comis marti intr-un spital din provincia chineza Yunnan (sud-vest) s-a soldat cu cel putin 10 morti sau raniti, a anuntat media de stat chineze, care nu a precizat natura atacului, transmite France Presse.

Blinken acuza Beijingul de genocid in provincia Xinjiang

23:05, 22.04.2024 - Beijingul continua sa comita genocid impotriva uigurilor și a altor minoritați din provincia sa Xinjiang, a aratat secretarul de stat american Antony Blinken intr-un raport publicat luni, inaintea vizitei sale planificate in China saptamana aceasta, conform jurnalul.ro. Raportul anual al Departamentului…

Blinken, inaintea vizitei in China: Sunt crime impotriva umanitații și genocid in provincia Xinjiang

22:21, 22.04.2024 - Beijingul continua sa comita genocid impotriva uigurilor și a altor minoritați din provincia sa Xinjiang, a aratat secretarul de stat american Antony Blinken intr-un raport publicat luni, inaintea vizitei sale planificate in China saptamana aceasta.

Curiozitati despre Mongolia

17:40, 21.03.2024 - Pe la inceputul secolului al XIII-lea, temutele triburi nomade din stepele Mongoliei erau unite in ceea ce avea sa devina unul dintre cele mai mari imperii ale lumii de catre tanara capetenie Ginghis Han, cel care avea sa schimbe cursul istoriei acestei țari. Astazi, Mongolia este una dintre puținele…

China a inceput sa intre in 'inima' Pamantului: puț de 10.000 de m, pentru a ajunge la resurse cruciale (FOTO-VIDEO)

06:05, 06.03.2024 - China a realizat luni progrese semnificative in explorarea petrolului si gazelor prin forarea primului put vertical de 10.000 de metri din Asia, situat in bazinul Tarim, in regiunea Xinjiang, situata in vestul gigantului asiatic, informeaza EFE. Putul, cunoscut sub numele de Shenditake 1, face parte…


Ce parere ai despre aceasta stire?