Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vapori de apă, descoperiți într-un sistem solar apropiat de Terra

Publicat:

Astronomii au detectat prezența apei in apropierea unei stele, ceea ce sugereaza ca planetele care se formeaza acolo ar putea fi locuibile in viitor. Un sistem de planete, denumit PDS 70, a fost descoperit la 370 de ani-lumina distanța de Pamint. Steaua din centrul acestuia are aproximativ 5,4 milioane de ani și este mai rece decit Soarele nostru. In jurul ei se afla doua planete gigantice g

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Rusia a amanat pentru a doua oara zborul noii rachete spațiale Angara A5 ● Ce se va intampla cu sistemul nostru solar atunci cand soarele va deveni o pitica alba? ● Care sunt șansele ca omenirea sa ajunga in Alfa Centauri pana la finele se

18:10, 10.04.2024 - Rusia a amanat pentru a doua oara zborul noii rachete spațiale Angara A5 ● Ce se va intampla cu sistemul nostru solar atunci cand soarele va deveni o pitica alba? ● Care sunt șansele ca omenirea sa ajunga in Alfa Centauri pana la finele secolului?

Descoperire fabuloasa despre Calea Lactee

15:10, 22.03.2024 - Telescopul spatial Gaia, care are drept misiune cartografierea Caii Lactee, a identificat doua grupe de stele primitive in inima galaxiei noastre, care s-ar afla la originea formarii sale in urma cu peste 12 miliarde de ani, potrivit unui studiu, transmite AFP. Acesti doi ”curenti stelari” cu o miscare…

O explozie la mii de ani-lumina de Pamint va crea o „noua stea” pe cerul nopții

00:00, 22.03.2024 - Astronomii se așteapta ca o „noua stea” sa apara pe cerul nopții, in orice moment, incepind de acum și pina in luna septembrie. Evenimentul exploziv promite sa fie un spectacol ce are loc o singura data in viața, a transmis NASA. Evenimentul așteptat, cunoscut sub denumirea de „nova”, va avea loc in…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Astronomii au descoperit cel mai luminos obiect din univers – un quasar cu o gaura neagra uriașa care inghite un soare pe zi

08:05, 21.02.2024 - Cel mai luminos obiect cunoscut din univers – un quasar de 500 de trilioane de ori mai luminos decat Soarele nostru – se ascundea chiar sub nasul nostru, potrivit cercetatorilor citați de The Guardian.

Obiectul cel mai stralucitor din Univers ascunde o gaura neagra care inghite echivalentul unui soare in fiecare zi

16:36, 20.02.2024 - Astronomii au descoperit ceea ce ar putea fi cel mai stralucitor obiect din univers, un quasar cu o gaura neagra in mijlocul sau, care crește atat de repede incat inghite echivalentul unui soare pe zi, scrie AP. Quasarul, care bate recordul, stralucește de 500 de trilioane de ori mai mult decat soarele.…

La 137 de ani lumina distanta, NASA a descoperit un „super-Pamant” pe care s-ar putea locui

00:40, 07.02.2024 - NASA a descoperit un „super-Pamant” pe care s-ar putea locui. Planeta numita TOI-715 b se afla „la doar” 137 de ani lumina distanța, potrivit The New York Post, citat de tvrinfo.ro. „Dupa standardele astronomice, asta nu este prea rau!” a scris NASA pe platforma X. Planeta este de aproximativ o data…


Ce parere ai despre aceasta stire?