Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Universitatea de Vară de restaurare de la Bucium, ediţia I

Publicat:

In perioada 17-27 iulie 2011 are loc prima editie a Universitatii de vara de restaurare monumente si situri, programul „ si Repertoriul patrimoniului rural Bucium”. Universitatea de Vara este organizata de Rencontres du Patrimoine Europe-Roumanie, sub inaltul patronaj al . Pornind de la declaratia ICOMOS „Salvarea spiritului locului” de la Quebec din 4 octombrie 2008 si de la conceptul Fondation du Patrimoine din Franta, RPE-R organizeaza realizarea unui model de identificare si repertoriere in vederea salvarii si punerii in valoare…

Citeste articolul mai departe pe informatiadealba.ro…  

Sursa articol: informatiadealba.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cursuri susținute de profesori de la Universitatea „Angel Kanchev”, Ruse, Bulgaria la Facultatea de Inginerie a Universitații „Vasile Alecsandri” din Bacau

20:35, 26.04.2024 - In perioada 24 – 26 aprilie 2024, Facultatea de Inginerie din cadrul Universitații „Vasile Alecsandri” din Bacau a gazduit o delegatie de la Universitatea „Angel Kanchev”, Ruse, Bulgaria. Delegația a fost formata din Prof. dr. ing. Dr.h.c. Nikoly Mihailov , Prof. dr. ing. Boris Ivanov Evstatiev, Prof.…

UAIC a vernisat bustul omagial al lui Vespasian V. Pella 

17:45, 11.04.2024 - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a vernisat joi, 11 aprilie 2024, la ora 14.00, bustul omagial al lui Vespasian V. Pella, unul dintre cei mai importanți profesori de drept penal ai Universitații din Iași. La ceremonie au participat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, sculptorul…

Olimpiada Republicana la Fizica: ciți elevi au participat la ediția din acest an

14:05, 01.04.2024 - 135 de elevi au participat, in perioada 29 martie – 01 aprilie, la Olimpiada Republicana la Fizica. Competiția s-a desfașurat la Universitatea de Stat din Moldova, noteaza Noi.md. Prezenta la festivitatea de deschidere a olimpiadei, Galina Rusu, secretar de stat in cadrul Ministerului Educației și Cercetarii,…

„Amprente pe spațiul gol”: o calatorie emoționanta in inima medicinei

18:05, 18.03.2024 -   Autor consacrat și medic specialist in boli pulmonare la Universitatea de Medicina din Pamukkale, Turcia, Goksel Altinisik ne bucura cu un nou volum de scrieri, in versuri și proza, inspirat din viața profesionala. In „Amprente pe spațiul gol”, autoarea face „observații ale unor situații cat se poate…

16 Martie 1957: A decedat Constantin Brancuși, sculptor roman cu contribuții importante in sculptura universala moderna

09:45, 16.03.2024 - Constantin Brancuși (n. 19 februarie 1876, Hobița, Peștișani, Gorj, Romania – d. 16 martie 1957, Paris, Franța) a fost un sculptor roman cu contribuții covarșitoare la innoirea limbajului și viziunii plastice in sculptura contemporana. Constantin Brancuși a fost ales membru postum al Academiei Romane.…

Universitatea de Vest Timișoara, reprezentata in echipa care a adus Romaniei succesul in procesul cu Roșia Montana

20:06, 15.03.2024 - Doi profesori din cadrul Facultații de Drept din cadrul Universitații de Vest Timișoara, Irina Sferdian si Lucian Bojin, au fost parte din echipa de experți in procesul arbitral in care Statul Roman a obținut decizia favorabila in dosarul Roșia Montana. Astfel, UVT și-a adus contribuția la unul dintre…

(AUDIO) „Muzeul in continuare”, proiect transfrontalier Romania – Republica Moldova

14:20, 26.02.2024 - Un inedit proiect transfrontalier Romania – Republica Moldova va pune in valoare personalitatea marelui poet național, Mihai Eminescu. In principal, se dorește o extindere a Muzeului Eminescu de la Memorialul Ipotești in cadrul Universitații de Stat «Alecu Russo» din Balți. Cu detalii, Gina Poenaru:…


Ce parere ai despre aceasta stire?