Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Unele legume sunt mai sănătoase dacă le gătim în loc să le mâncăm crude. Sfatul unui nutriţionist

Publicat:

a declarat pentru ca dieta strict raw vegana nu este recomandata. Unele legume sunt mult mai sanatoase daca sunt gatite, spune ea.

Rosiile ar trebui preparate, nu consumate in stare cruda. Licopenul, pigmentul care le confera culoarea rosie, protejeaza organismul impotriva unor forme de cancer si boli cardiace. Licopenul nu este distrus prin prepararea rosiilor, dimpotriva, prin gatire el este eliminat din celulele rosiei in cantitate mai mare si astfel este mai bine absorbit de organism. In plus, rosia gatita isi pastreaza vitamina C si beta carotenul,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Este in regula sa consumi doar banane la micul dejun?

11:31, 15.05.2024 - Mulți oameni mananca banane la micul dejun, datorita portabilitații lor și prețului scazut. Cu toate acestea, unele persoane se intreaba daca bananele sunt o opțiune buna pentru masa lor de dimineața. Rachael Ajmera, dietetician, raspunde la aceasta intrebare in publicația Healthline. Sunt bananele…

Lista alimentelor pe care sa le consumi daca vrei sa traiești foarte mult

13:25, 26.04.2024 -  1. Legumele cu frunze verziSpinachul, kalele și alte legume cu frunze verzi sunt bogate in vitamine, minerale și antioxidanți. Acestea conțin vitaminele A, C, E și K, precum și minerale esențiale cum ar fi fierul și calciul. Antioxidanții din aceste legume pot ajuta la protejarea celulelor impotriva…

Exista inghețata sanatoasa?

18:55, 22.04.2024 - Exista pe piața o mulțime de sortimente de inghețata, iar unele dintre acestea sunt promovate ca fiind mai sanatoase. Astfel, in magazine se gasesc varietați cu conținut scazut de zahar, bogate in proteine și chiar fara lapte. Dar este vreunul dintre aceste produse cu adevarat mai bun pentru consumatori?…

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Dieta incredibila cu care Romanița Iovan se menține in forma la 60 de ani

10:40, 03.04.2024 - Cu o cariera impresionanta in spate, Romanița Iovan continua sa fie o sursa de inspirație pentru femeile din intreaga lume, demonstrand ca varsta este doar un numar și ca un stil de viața sanatos este cheia pentru a arata și a te simți bine indiferent de cifra din buletin.„Eu fac acasa doar salata.…

Tot ce trebuie sa știi despre "gatul de curcan". Cum se poate preveni apariția lui

16:35, 15.03.2024 -  Termenul de "gat de curcan" se refera la aspectul lasat și pliat al pielii de pe gat. Acest fenomen este adesea rezultatul pierderii elasticitații pielii și al slabirii mușchilor din zona gatului. Este un semn comun al imbatranirii dar nu este limitat doar la acesta. Factori precum expunerea la soare,…

8 motive pentru a introduce urzicile in dieta dvs! Cat sunt de sanatoase urzicile și cum sa le gatești

16:31, 06.03.2024 - Mancarea din urzici aduce numeroase beneficii pentru sanatate datorita conținutului sau bogat in nutrienți.Iata cateva dintre beneficiile principale ale consumului de urzici:Bogate in nutrienți: Urzicile sunt o sursa excelenta de vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, vitamina K, fier,…


Ce parere ai despre aceasta stire?