Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un sfert din populaţia României suferă de o formă de alergie

Publicat:

Un sfert din populatia Romaniei sufera de o forma de alergie, iar incidenta bolilor alergice este in crestere, la fel ca in toate tarile europene, avertizeaza reprezentantii Societatii Romane de Alergologie si . Medicii spun ca sistemele de ingrijire a sanatatii se confrunta cu costuri ridicate pentru tratarea pacientilor alergici, inclusiv cele legate de vizitele frecvente de ingrijire a sanatatii. Care este situatia in Romania Potrivit Societații de Alergologie si , situația in Romania este urmatoarea: 1 din 4 adulti si fiecare al treilea copil sufera de rinita…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primul spital unde a fost internat Florin Piersic: Actorul era infectat cu stafilococ auriu inainte de internare

16:31, 17.05.2024 - ​Spitalul Militar din Cluj-Napoca, primul dintre cele patru spitale unde a fost tratat Florin Piersic in ultimele saptamani, anunța vineri, intr-un comunicat, ca marele actor a ajuns pe 17 aprilie la spital „cu o stare generala alterata in contextul unei septicemii”, iar simptomele debutasera de 3 zile,…

Cum depistam și tratam alergiile de primavara. Aproape jumatate dintre romani sufera de o forma de alergie

23:26, 10.04.2024 - A inceput sezonul alergiilor, și mulți dintre noi confundam simptomele cu cele ale unei raceli, avertizeaza medicii. Oficial, 8 milioane de romani au cel puțin o forma de alergie, arata datele Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica.

1 din 4 adulți din Romania sufera de o forma de alergie, iar 1 din 3 copii de rinita alergica. Terapia cu un grad de eficienta de pana la 100%

13:10, 07.04.2024 - In plin sezon al alergiilor de primavara, Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica aduce in discutie importanta accesului la tratamente cu un grad ridicat de eficienta pentru persoanele cu alergii.

1 din 4 adulți din Romania sufera de o forma de alergie, iar 1 din 3 copii sufera de rinita alergica. Imunoterapia cu alergen este singura terapie viabila

16:40, 06.04.2024 - In plin sezon al alergiilor de primavara, Societatea Romana de Alergologie și Imunologie Clinica (SRAIC) aduce in discuție importanța accesului la tratamente cu un grad ridicat de eficiența deoarece povara generata de bolile alergice la nivel mondial a crescut in ultimele decenii din cauza factorilor…

Semnal de alarma tras de ONU: Mortalitatea infantila a atins un minim istoric in lume

13:21, 13.03.2024 - Pentru prima data in istorie, numarul copiilor sub cinci ani care mor anual a scazut sub 5 milioane, conform ONU. Este o scadere semnificativa, cu 51% din 2000 și 62% din 1990. Mortalitatea in randul copiilor cu varsta sub 5 ani a scazut la un minim istoric in 2022, coborand in sfarșit sub pragul…

Spitalele administrate de Primaria Galați vor fi digitalizate. Medicii vor accesa rapid informațiile medicale ale pacienților

13:01, 13.03.2024 - Proiectele pentru digitalizarea celor trei unitați medicale aflate in administrarea Primariei Galați (Spitalul pentru Copii, Maternitatea și Spitalul de Psihiatrie) vor primi finanțare prin PNRR. In total este vorba despre 17,7 milioane de lei (5,9 milioane de lei pentru fiecare spital).

Etapa urmatoare a luptei impotriva bolilor rare (#RareDiseases): integrarea rețelelor europene de referința in sistemele naționale de sanatate

13:01, 12.03.2024 - In urma conferinței privind bolile rare de anul trecut de la Bilbao, Comitetul Economic și Social European și Comisia Europeana iși unesc forțele pentru combaterea bolilor rare la nivel european. Lansarea unei inițiative europene comune privind bolile rare pentru a integra rețelele europene de referința…

Actualitate medicala/ Au fost descoperite 275 de milioane de variante genetice complet noi

00:45, 22.02.2024 - Un studiu care a analizat codul genetic al unui sfert de milion de voluntari americani a descoperit peste 275 de milioane de variante complet noi care ar putea contribui la explicarea motivelor pentru care unele grupuri de persoane sunt mai predispuse la boli decat altele, au raportat cercetatorii din…


Ce parere ai despre aceasta stire?