Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un nor de praf saharian extrem de toxic pentru sănătate a acoperit cerul Cubei

Publicat:

Un nor de praf saharian va acoperi cerul Cubei pana vineri, determinand o crestere abrupta a temperaturii si riscand sa provoace afectiuni respiratorii in tara care a anuntat recent ca pandemia de coronavirus se afla sub control, informeaza Agerpres, citand AFP.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Ce a acoperit Moldova și prezinta sau nu pericol pentru sanatate? Agenția Mediului vine cu explicații

12:31, 24.04.2024 - Agenția de Mediu susține ca particulele de noroi care s-au lasat noaptea trecuta peste Republica Moldova au fost provocate de un nor de praf saharian care s-a amestecat cu picaturi de ploaie. Responsabilii afirma ca fenomenul nu prezinta pericol pentru sanatate.

(video) Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede din cauza valului de praf saharian

10:21, 24.04.2024 - Un val de praf saharian a acoperit Atena și alte orașe grecești, fiind considerat unul dintre cele mai grave astfel de episoade care au lovit țara din 2018, au declarat meteorologi citați de The Guardian, transmite digi24.ro.

Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede din cauza valului de praf saharian

09:06, 24.04.2024 - Un val de praf saharian a acoperit Atena și alte orașe grecești, fiind considerat unul dintre cele mai grave astfel de episoade care au lovit țara din 2018, au declarat meteorologi citați de The Guardian.

Fenoment STRANIU pe cerul Romaniei, din cauza prafului saharian. Imagini despre parca din filme SF - FOTO GALERIE

13:46, 01.04.2024 - Concentrația mare de praf și implicit nuclee de condensare determina și o condensare intensa la nivelul norului de praf ceea ce conduce la apariția unor nori destul de particulari, de tip Altostratus opacus, prin care putem doar observa poziția Soarelului pe bolta cereasca, a explicat conf. dr. Lucian…

In Salaj, fenomen meteorologic neobișnuit

10:20, 01.04.2024 - Pe cer, in mai multe zone din Salaj, inclusiv deasupra municipiului Zalau a fost observat in ultimele zile un fenomen meteorologic neobișnuit. Cerul a lasat impresia unui nor de praf, care impiedica patrunderea razelor solare. Fenomenul a fost catalogat de meteorology ca fiind un transport de praf saharian.…

„Un amestec extrem de toxic”. Atena este sufocata de nori grosi de praf si nisip din Sahara

21:21, 28.03.2024 - Atena este invadata de nori grosi de nisip provenind din Desertul Sahara si din Africa de Nord de miercuri, un fenomen de care este afectata cu regularitate, insotit și de un val de caldura. Specialiștii avertizeaza ca aerul a devenit irespirabil, relateaza AFP, citata de News.ro.

Aerul din București este extrem de toxic! Nivelul de poluare a atins cote alarmante: „Ne confruntam cu riscul de a...”

13:10, 25.02.2024 - Calitatea aerului din capitala Romaniei, București, a atins cote periculoase, conform harților de monitorizare. Specialiștii semnaleaza o creștere brusca, iar situația este pusa in legatura cu arderile masive de deșeuri, in special in zonele periferice ale orașului.

Zi calma cu cerul acoperit: Meteorologii prognozeaza temperaturi moderate pentru astazi

07:15, 23.02.2024 - Moldova se confrunta astazi cu o vreme predominant innorata, potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Cerul va fi acoperit, iar posibilitațile de precipitații vor fi minime, oferind o zi calma din punct de vedere meteorologic.


Ce parere ai despre aceasta stire?