Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un festival pentru şoaptele Miciei

Publicat:

„Uneori imi place sa imi imaginez tot furnicarul omenesc de aici, de la Micia. Va dati seama? Suntem la portile si Micia nu e numai un oras sau garnizoana militara. Micia este si un punct vamal – pe aici intra marfurile in imperiu, aici se petrec adevarate istorii de spionaj, de iubire… Un adevarat furnicar!”, explica plina de pasiune dr. , de la Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR).

”, , nu este doar responsabilul stiintific al colectivului de cercetare de pe situl roman, ci parte din echipa care lupta cu sufletul,…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

Engolpionul din aur din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei - o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre

14:55, 30.04.2024 - Engolpionul cruce relicvar din aur descoperit la Dinogetia, sec. XI, face parte din colectia Muzeul National de Istorie a Romaniei si reprezinta o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre. In acceptiune larga, engolpionul este un obiect caruia ii sunt atribuite puteri apotropaice,…

Patru elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, rezultate deosebite la olimpiada de istorie, etapa județeana: Pe ce locuri s-au clasat

20:31, 10.04.2024 - Patru elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, rezultate deosebite la olimpiada de istorie, etapa județeana: Pe ce locuri s-au clasat Patru elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, rezultate deosebite la olimpiada de istorie, etapa județeana: Pe ce locuri s-au clasat Patru elevi de la Colegiul…

VIDEO: Lecție de istorie la Alba Iulia. Doi soldați din Garda Apulum le-au vorbit elevilor de clasa a V-a despre Imperiul Roman

17:35, 04.04.2024 - VIDEO: Lecție de istorie la Alba Iulia. Doi soldați din Garda Apulum le-au vorbit elevilor de clasa a V-a despre Imperiul Roman Elevii din clasele a V-a ale Seminarului Teologic Ortodox „Sfantul Simion Ștefan” din Alba Iulia au participat joi la o lecție inedita de istorie. Aceștia studiau la clasa…

Expoziția ”Alexandru Ioan Cuza 150”  la Muzeul de Istorie din Suceava

13:10, 04.04.2024 - In 2023 s-au implinit 150 de ani de la moartea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cel care avea sa inscrie o pagina de mare insemnatate in istoria Romaniei, unul dintre principalii fauritori ai Romaniei moderne. Muzeul Național al Bucovinei va invita marți, 9 aprilie 2024, ora 13, la vernisajul expoziției…

Expozitia deschisa la Muzeul National de Istorie a Romaniei Arta religioasa. Forma. Continut. Sens(VIDEO)

19:41, 20.03.2024 - O copie la scara naturala, pe panza, a iconostasului de la Manastirea Stavropoleos, o valoroasa piesa de sculptura brancoveneasca, cu icoane ce provin din doua medii artistice diferite, arta brancoveneasca si icoana ruseasca, unele dintre ele foarte vechi sec. al XVIII lea , poate fi admirata la Muzeul…

21 martie-21 aprilie: „Eminescu-omul”, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia. Expoziție de carte și obiecte ce au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicai Micle

17:25, 15.03.2024 - 21 martie-21 aprilie: „Eminescu-omul”, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia. Expoziție de carte și obiecte ce au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicai Micle 21 martie-21 aprilie: „Eminescu-omul”, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia. Expoziție de carte…

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

Martisoare muzeale - atelier de creatie si educatie muzeala la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:25, 19.02.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza in perioada 21 februarie - 8 martie, o serie de ateliere de creatie si educatie muzeala dedicate martisorului - simbol al primaverii si al renasterii naturii, potrivit news.ro. Ghidati de desenatorii artistici si educatorii muzeali, participantii…


Ce parere ai despre aceasta stire?