Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ultimul strămoş comun al oamenilor şi neanderthalienilor, dezvăluit cu ajutorul unei fosile virtuale

Publicat:

Noile tehnici digitale le-au permis cercetatorilor de la Universitatea din Cambridge sa prezica evolutia structurala a craniului in genealogia omului de Neanderthal si omului anatomic modern, pentru a umple lipsurile din documentatia fosilelor. Studiul sugereaza ca populatiile la cre s-a produs ruptura au fost mai vechi decat s-a crezut initial. Nu se stie exact cum arata acest stramos comun, deoarece ramasitele din perioada pleistocenului mediu sunt rare si fragmentare. Cercetatorii au folosit acum morfometria digitala si algoritmi statistici pe fosilele din istoria evolutiei celor doua specii…

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kim Jong Un a lansat o melodie de propaganda, iar cantecul a devenit viral pe TikTok. Ce mesaje ascunse conține noul hit nord-coreean | VIDEO

12:50, 04.05.2024 - Cand dictatorul nord-coreean Kim Jong Un și-a lansat ultima melodie, in urma cu doua saptamani, cu siguranța nu ar fi putut prezice ca va deveni un hit pe TikTok. Insa melodia de propaganda a devenit virala pe aceasta aplicație chineza de socializare și divertisment in contextul in care mulți din generația…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

„Culturile care se rușineaza de eșec nu le permit oamenilor sa inoveze”. Dr. Mark Khater, specialist din Cabridge ne incurajeaza sa facem lucruri marețe in țara natala

11:40, 03.04.2024 - Specialistul in finanțe digitale, inovație și investiții, dr. Mark Khater de la Universitatea din Cambridge a vorbit la Cluj despre teme precum atitudinea tinerilor fața de bani, increderea in sine a popoarelor.

Boala misterioasa fara leac care te face captiv in propriul tau corp. Aproape toți cei afectați sunt urmașii aceleiași persoane

07:05, 22.03.2024 - Neuroferitinopatia este o boala rara a creierului care ii face pe pacienți sa devina captivi in propriul lor corp și pare sa afecteze, in mare parte, doar urmașii unei singure familii, scrie BBC. Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge testeaza acum daca un medicament care exista deja pe piața…

Oamenii de știința din Franta au descoperit alimentele care afecteaza aspectul fizic al omului

08:25, 14.03.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit care dintre alimente afecteaza aspectul fzic al omului. Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știința francezi de la Universitatea din Montpellier. Unele produse pot reduce atractivitatea, la aceasta concluzie neașteptata a ajuns cercetatorii francezi…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…

Imunitatea ramane mulți ani slabita, chiar dupa renunțarea la fumat

23:55, 15.02.2024 - Imunitatea fumatorului persista sa fie ”prabușita” mulți ani dupa ce acesta a renunțat la acest viciu, avertizeaza un studiu publicat recent in revista Nature. Concluzia acestui studiu aprofundeaza ințelegerea efectelor nocive ale fumatului asupra sanatații. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații…


Ce parere ai despre aceasta stire?