Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ucraina: Doi voluntari au fost ucişi în lupte cu insurgenţi proruşi din zona portului Mariupol

Publicat:

Doi voluntari ucraineni au fost ucisi, vineri, in lupte cu insurgenti prorusi din zona portului Mariupol, la , potrivit unor surse militare, citate de AFP.

"Doi combatanti ai au fost ucisi, iar trei au fost raniti vineri dimineata.  Au fost prinsi intr-o ambuscada care a avut loc in apropiere de Pavlopil", la 15 kilometri nord-est de Mariupol, a declarat un purtator de cuvant militar, .

Izbucnit in luna aprilie, conflictul din estul separatist al Ucrainei s-a soldat pana acum cu peste 4.300 de morti.

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Marturiile unor voluntari ruși care lupta impotriva lui Putin in tranșeele din Ucraina. Ce spun despre incheierea razboiului

12:31, 18.04.2024 - Exista trei grupuri armate rusești care lupta impreuna de partea Ucrainei. Acestea au in comun opoziția fața de Vladimir Putin, nutrind unanim convingerea ca o soluție politica nu mai este viabila, relateaza El Pais (USA).

Civili uciși in urma unor atacuri ale Rusiei in mai multe regiuni din Ucraina

05:01, 09.04.2024 - Atacuri ale Rusiei in mai multe regiuni ale Ucrainei au ucis cinci persoane luni, potrivit oficialilor. O racheta a ucis trei persoane si a ranit cel putin opt in orasul sudic ucrainean Zaporijie, a declarat guvernatorul regional Ivan Fedorov, informeaza Rador Radio Romania.

Disidentul Oleg Orlov a primit oferta sa lupte in Ucraina in schimbul eliberarii anticipate

17:15, 15.03.2024 - Disidentul rus Oleg Orlov, in varsta de 70 de ani si plasat recent in detentie pentru ca a denuntat ofensiva Moscovei impotriva Ucrainei, a declarat ca a refuzat o propunere a armatei de a fi trimis pe campul de lupta, relateaza AFP.

Voluntari ruși care lupta de partea Ucrainei le cer civililor din doua orașe rusești de langa frontiera sa evacueze „imediat”

15:16, 13.03.2024 - Voluntari rusi care lupta pentru Ucraina au anuntat, miercuri, atacuri impotriva a doua mari orase rusesti situate in apropiere de granita cu Ucraina si i-au indemnat pe civili sa paraseasca aceste zone.

Sat din Rusia, atacat de voluntari rusi care lupta pentru Ucraina VIDEO

15:00, 12.03.2024 - Voluntari rusi care lupta de partea Ucrainei au afirmat marti ca au atacat un sat din Rusia, situat in apropiere de frontiera, in timp ce Moscova sustine ca acestia au fost respinsi inainte sa paraseasca teritoriul ucrainean, transmit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Zelenski se bucura pentru primul premiu Oscar din istoria Ucrainei pentru documentarul ”20 days in Mariupol”

03:10, 12.03.2024 - Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat primul premiu Oscar din istoria țarii sale, caștigat de documentarul ”20 days in Mariupol”. Liderul de la Kiev considera ca documentarul arata ”adevarul despre terorismul rusesc”, potrivit jurnalul.ro. Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a salutat…

(video) Primul Oscar din istoria Ucrainei: Regizorul Mstyslav Chernov și-ar fi dorit sa nu fi facut documentarul „20 de zile la Mariupol”

11:05, 11.03.2024 - Regizorul ucrainean Mstyslav Chernov a caștigat duminica primul premiu al Academiei Americane de Film pentru Ucraina cu documentarul „20 de zile la Mariupol”, despre asediul rusesc al orașului-port. Intr-un discurs emoționant susținut pe scena Premiilor Oscar 2024, acesta a spus ca și-ar fi dorit sa…

Zelenski le cere partenerilor Kievului sa lupte pentru recucerirea Crimeei

18:01, 26.02.2024 - Ucraina si partenerii sai internationali este necesar sa continue sa lupte in vederea recuceririi Crimeei, cere luni presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la marcarea a zece ani de la anexarea peninsulei ucrainene la Marea Neagra, relateaza Reuters, potrivit news.ro. Armata rusa a cucerit Crimeea…


Ce parere ai despre aceasta stire?