Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tratament împotriva obezității. Noi abordări: Implantul de electrozi și terapiile genetice

Publicat:
Tratament împotriva obezității. Noi abordări: Implantul de electrozi și terapiile genetice

Tratament impotriva obezitații Aproape un miliard de oameni erau obezi in 2020 și, pana in 2035, cifra aproape se va dubla, ajungand la 1,9 miliarde de oameni, conform statisticilor. Cifrele pun presiune pe sistemul medical al statelor și impiedica personele afectate sa aiba un corp sanatos . De aceea specialiștii cauta abordari noi in tratarea obezitații. Obezitatea crește riscul unei persoane de a avea multe probleme grave de sanatate, inclusiv hipertensiune arteriala, diabet, accident vascular cerebral și multe tipuri de cancer. In plus, obezitatea a cauzat 5 milioane de decese in 2019 (8,5%…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol si foto: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

TikTok, cooptat in lupta impotriva obezitații. Rețelele sociale, utilizate pentru a stopa un fenomen ingrijorator

07:46, 22.05.2024 - In timp ce Comisia Europeana investigheaza aplicația TikTok, luand in calcul o posibila interzicere a acesteia pe teritoriul Uniunii, medicii spun ca aceasta ar fi cel mai bun instrument pentru a combate un fenomen care a atins proporții ingrijoratoare, i

In unele cazuri, bebelușii iși pot salva mama. Cum este posibil?

10:05, 19.05.2024 - Bebelușii iși pot salva mama Exista cel puțin o afecțiune a femeilor insarcinate sau care tocmai au nascut care este tratata, in mod natural, fara nicio intervenție din partea medicinei moderne, printr-un transfer de celule ce provin de la fat. In unele cazuri, viața mamei sau a viitoarei mame este,…

Neuralink cauta a doua persoana care sa-i testeze implantul cerebral. Elon Musk anunța ca se accepta cereri

23:11, 17.05.2024 - Startup-ul de implanturi cerebrale al lui Elon Musk, Neuralink, accepta cereri pentru al doilea participant la Studiul PRIME, pentru a-și testa dispozitivul pe un creier uman, a transmis miliardarul vineri, pe rețeaua X. Anunțul vine la aproape cinci luni dupa ce Neuralink a reușit primul implant cerebral…

Vaccinul care protejeaza impotriva coronavirusurilor, inainte ca o pandemie sa fi inceput, tot mai aproape de a deveni disponibil

17:05, 06.05.2024 - Oamenii de știința au creat un vaccin care are capacitatea de a proteja impotriva unei game largi de coronavirusuri, inclusiv a unor varietați despre care nici macar nu se știe inca, relateaza The Guardian.Injecția experimentala, care a fost testata pe șoareci, marcheaza o schimbare de strategie catre…

Ce riști daca ții post intermitent?

16:50, 21.03.2024 - Postul intermitent, o metoda la moda pentru pierderea in greutate, combaterea unor boli metabolice și nu numai, a fost semnalat ca un risc grav pentru sanatate, a anunțat luni Asociația Americana a Inimii. Rezultatele unui studiu prezentat la conferința asociației de la Chicago saptamana aceasta au…

Pas important in lupta impotriva HIV - S-a reușit sa eliminarea HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR

14:40, 20.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Amsterdam a reușit sa elimine HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR. CRISPR acționeaza ca o "foarfeca moleculara" care taie ADN-ul virusului HIV, eliminand parțile "rele", potrivit news.ro Speranța este ca, in cele…


Ce parere ai despre aceasta stire?