Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiţiile erotice bizare din trecutul românilor: fete măritate „cu gardul“, cearşaful înroşit prezentat întregului sat şi rolul naşului în viaţa sexuală a cuplului

Publicat:

Cele mai multe dintre obiceiurile legate de viata intima erau practicate de romani cu ocazia nuntilor. In asezarile de munte din , o traditie arhaica era ca in a doua zi dupa nunta, mirii sa demonstreze satenilor “cinstea” fetei. Obiceiul se numea „camesuta de pe culme“ si a disparut la inceputul secolului al XX-lea.

Cinstea miresei

“In dimineata zilei de luni dupa nunta, dupa ce se facea ziua, nuntasii ieseau afara sa priveasca pe culmea din fata casei pe care se puneau hainele sa se usuce. In cazul in care mireasa nu a fost fata mare se punea o camesuta, purtata…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Intensificari ale vantului, in zona Carpaților Meridionali. Partea de sud a județului sub cod GALBEN

10:55, 16.05.2024 - ANM a emis, in urma cu puțin timp, o avertizare de tip cod Galben, care va genera intensificari ale vantului, in mai multe județe din zona Banatului și a Carpaților Meridionali. Județele vizate sunt: Alba, Arges, Brasov, Caras-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Sibiu si Valcea, unde la rafala…

La mulți ani, Sacele! 658 ani de atestare documentara. Mesajul primarului Virgil Popa

09:51, 16.05.2024 - La mulți ani, Sacele ! Azi, 16 mai, se implinesc 658 de ani de atestare documentara a satelor sacelene. Astazi, 16 mai se implinesc 658 de ani de la prima atestare documentara a celor patru sate sacelene. Cu acest prilej, primarul municipiului Sacele, Virgil Popa a transmis La multi ani, sacelenilor,…

Ploaia de meteoriți Eta Lyride, vizibila in dimineața de 8 mai, din Transilvania. Curentul de meteori, observat din antichitate

17:10, 07.05.2024 - Ploaia de meteoriți Eta Lyride, vizibila in dimineața de 8 mai, din Transilvania. Curentul de meteori, observat din antichitate Ploaia de meteoriți Eta Lyride (η-Lyrid) va fi foarte vizibila in dimineața de 8 mai, dar și in noaptea urmatoare, din cea mai mare parte a Transilvaniei.  In aceasta perioada,…

Superstiții de Paște 2024. Cum se ciocnesc ouale in prima, a doua și a treia zi de Paște. Tradițiile sarbatorii

22:05, 04.05.2024 - Superstiții de Paște 2024. Cum se ciocnesc ouale in prima, a doua și a treia zi de Paște. Tradițiile sarbatorii Superstiții de Paște 2024. Cum se ciocnesc ouale in prima, a doua și a treia zi de Paște. Tradițiile sarbatorii cuprind ciocnitul oualor de Paște. Este un obicei dupa slujba de Inviere, care…

Denisa Marcuș și Miruna Mada, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig

10:10, 18.04.2024 - Denisa Marcuș și Miruna Mada, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig Denisa Marcuș și Miruna Mada, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig Cicliștii din Alba legitimați la CSM Mediaș au realizat rezultate de apreciat la primul concurs de mountain bike din acest an disputata in zona…

1 aprilie – Ziua PACALELILOR. De unde a aparut obiceiul. Cele mai haioase și celebre glume facute de-a lungul timpului

07:01, 01.04.2024 - 1 aprilie – Ziua PACALELILOR. De unde a aparut obiceiul. Cele mai haioase și celebre glume facute de-a lungul timpului 1 aprilie – Ziua PACALELILOR este ziua glumelor și a pacalelilor. Obiceiul de a face farse iși are originile chiar din secolul al XVI, aparand pentru prima oara in Franța. Este celebrata…

Satele din Apuseni unde copiii invața fericiți o meserie seculara. Țelul suprem: camașa cu ciupag, „semnul identitar al romanilor din Transilvania”

12:05, 30.03.2024 - Tradițiile seculare sunt pastrate și transmise generațiilor viitoare in zonele rurale din Munții Apuseni. Padurile intinse au oferit materia prima necesara meșterilor lemnari. In cateva localitați din munți exista, inca, obiceiul țesutului la razboiul din lemn. In comuna Garda de Sus, județul Alba,…

Destinație de weekend: Cetatea Colțești

13:50, 22.03.2024 - Numita și Cetatea Trascaului, Cetatea Colțești a fost construita in jurul anilor 1296 ca cetate locuibila și refugiu. Chiar daca a suferit daune majore in anii 1700, azi mai puteți gasi o mare parte din zidurile incintei și cele doua turnuri laterale. Situata la nici o ora distanța de Turda, Cetatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?