Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiţii şi superstiţii la sărbătoarea sfinţilor Petru şi Pavel. 29 iunie, ziua în care cucii se transformă în şoimi, iar femeile nu au voie să mănânce mere

Publicat:

Petru si Pavel sunt considerati discipolii lui Iisus care au contribuit cel mai mult la raspandirea crestinismului in lume. Tot pe 29 iunie se termina postul tinut in cinstea celor doi apostoli, numit in popor . Originar din , a fost fratele si pescar ca toti cei din familia lui. Primind indemnul adresat de Hristos de a-L urma, isi paraseste meseria, dedicandu-se propovaduirii Evangheliei. Numele sau iudeu era Simon, nume pe care Iisus il schimba in Chefa sau Petru, adica piatra, aluzie la credinta sa puternica

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Paste 2024: Traditii si obiceiuri in Vinerea Mare

17:55, 29.04.2024 - Vinerea Mare Vinerea Pastilor, Vinerea Seaca, Vinerea Patimilor este zi de mare doliu a intregii crestinatati pentru ca in aceasta zi a fost rastignit si a murit Mantuitorul lumii. Vinerea Mare Vinerea Pastilor, Vinerea Seaca, Vinerea Patimilor este zi de mare doliu a intregii crestinatati pentru ca…

Peste 600 de copii din 15 județe au concurat pentru trofeul „Pe Plaiul Targoviștei”. Acesta a ramas in Dambovița

12:50, 29.04.2024 - Sambata, 27 aprilie 2024, Amfiteatrul Liceului de Arte “Balașa Doamna” din Targoviște a  gazduit ce-a de-a VI-a ediție a Festivalului Concurs Regional de Interpretare Vocala, Folclor și Tradiții cu participare Naționala „Pe Plaiul Targoviștei”. Peste 600 de elevi de clasele I-XII din 86 de instituții…

Traditii si obiceiuri in Saptamana Patimilor, ultima din Postul Pastelui

09:21, 29.04.2024 - Saptamana Mare sau a Patimilor a inceput cu Sambata lui Lazar și include sarbatorile religioase: Duminica Floriilor, Joia Mare, Vinerea Mare si Sambata Mare. Rolul acesteia este de a pregati credinciosii pentru Miracolul Invierii Domnului. In Saptamana Mare, denumita si a Patimilor, ultima din Postul…

Elevi din 15 județe concureaza pentru premiile festivalului de interpretare “Pe Plaiul Targoviștei”

15:55, 24.04.2024 - Tradiția merge mai departe la Targoviște, unde Palatul Copiilor Targoviște și Cercul de CANTO al Palatului Copiilor Targoviște organizeaza sambata, 27 aprilie, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Regional de Interpretare Vocala, Folclor și Tradiții „Pe Plaiul Targoviștei”. Evenimentul a fost gandit…

23 Aprilie: Sfantul Gheorghe – Istoric, iconografie, tradiții și obiceiuri

10:55, 23.04.2024 - Anual, potrivit calendarului ortodox, credincioșii il cinstesc pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe – Purtatorul de Biruința. Acesta este unul dintre cei mai mari aparatori ai creștinismului. Sarbatoarea este marcata cu o cruce roșie, insa fiind in perioada Postului Mare, credincioșii ortodocși au dezlegare…

Postul Pastelui 2024 incepe astazi, 18 martie. Traditii si obiceiuri romanesti

09:45, 18.03.2024 - Astazi, 18 martie, a inceput Postul Pastelui Postul Pastelui, numit in traditia populara si Postul Mare sau Postul Paresimilor, este cel mai lung post de peste an, intinzandu se pe o perioada de sapte saptamani.Postul Pastelui precede sarbatoarea Invierii Domnului, fiind un post greu si aspru, mai ales…

Calendar ortodox, 3 februarie 2024. Iata ce sarbatoare este astazi

08:21, 03.02.2024 - In aceasta luna, ziua a treia, pomenirea sfantului si dreptului Simeon, primitorul de Dumnezeu si a proorocitei Ana.Acest sfant, primind adaos vietii sale intru acest veac, asa cum i se vestise de mai inainte de Duhul Sfant ca nu va muri, pana ce nu va vedea pe Hristos, primind acum pe Hristos in bratele…

2 februarie: Intampinarea Domnului, semnificații pentru credincioși. Tradiții și superstiții legate de Ziua Ursului

06:00, 02.02.2024 - 2 februarie: Intampinarea Domnului, semnificații pentru credincioși. Tradiții și superstiții legate de Ziua Ursului In 2 februarie, Biserica Ortodoxa sarbatorește Intampinarea Domnului. Este amintit momentul in care Iisus a fost adus la Biserica, la 40 de zile de la naștere. In tradiția populara, data…


Ce parere ai despre aceasta stire?