Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiţii şi obiceiuri în a doua zi de Rusalii. Ce este strict interzis să faci în ziua în care se prind blestemele

Publicat:

De sarbatoarea sunt legate o serie de traditii, obiceiuri si superstitii pe care crestinii ortodocsi le respecta cu sfintenie. In a doua zi dupa Duminica Pogorarii Sfantului Duh, praznuieste pe , cea de-a treia persoana a .

Potrivit traditiei populare, cei care se vor certa de sarbatoarea vor avea parte de nemumarate necazuri.

CITESTE SI Armenia anunța un posibil acord de pace cu Azerbaidjan pana la sfarșitul anului 08:46 121 UBS se confrunta cu complexitatea preluarii - Ce decizie cantaresc directorii…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tradiții și obiceiuri in Sambata Mare 2024. Ce se face pentru noroc și spor in toate

07:55, 04.05.2024 - Saptamana Patimilor, este un moment plin de insemnatate spirituala in calendarul creștin, fiind ultima saptamana dinaintea sarbatorii Invierii Domnului. Fiecare zi din aceasta saptamana are propriile tradiții și obiceiuri menite sa pregateasca sufletul și trupul credincioșilor pentru sarbatoarea Paștelui.…

Tradiții și obiceiuri in Lunea Mare! Ce este interzis sa faci in prima zi din Saptamana Patimilor

08:35, 29.04.2024 - In Lunea Mare din Saptamana Patimilor, credincioșii respecta mai multe tradiții și obiceiuri transmise din stramoși. Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor este ultima saptamana dinaintea Duminicii Invierii Domnului.

Traditii si obiceiuri de Florii. Ce este interzis sa faci in Duminica Floriilor

07:05, 28.04.2024 - Ultima duminica dinaintea sfintei sarbatori a Invierii Domnului este una cu adevarat speciala. Credincioșii creștin ortodocși din Romania marcheaza aceasta zi prin obiceiuri și tradiții specifice. Cunoscuta și ca Intrarea Domnului in Ierusalim, Duminica Floriilor este una dintre sarbatorile de seama…

Sfantul Gheorghe 2024 - Tradiții și obiceiuri. Cine sunt romanii care iși sarbatoresc ziua de nume pe 23 aprilie

07:00, 23.04.2024 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanti sfinti din Calendarul Crestin Ortodox, este sarbatorit de ortodocși in acest an, marți, pe data de 23 aprilie. Una dintre practicile raspandite in ziua de Sf. Gheorghe este impodobirea casei cu plante, obicei care marcheaza renasterea naturii.…

Cele 66 de țari interzise pentru turiști: Statele care au intrat și cele care au ieșit de pe Lista neagra

08:36, 07.04.2024 - Lumea calatoriilor este in continua schimbare, iar in ultimii ani, pe masura ce conflictelor și amenințarilor de securitate s-au intensificat, tot mai multe destinații turistice au devenit inaccesibile sau periculoase. Potrivit Biroului pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO), țarile…

25 martie. Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire sau Blagovestenia. Este și dezlegare la pește

08:30, 25.03.2024 - La 25 martie, crestinii ortodocsi praznuiesc Buna Vestire, prima dintre cele mai importante sarbatori inchinate Maicii Domnului. La praznicul Bunei Vestiri, Biserica Ortodoxa celebreaza ziua in care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Maicii Domnului ca-l va naste pe Fiul lui Dumnezeu. Buna Vestire este…

Tradiții și obiceiuri de Lasata Secului pentru Postul Paștelui. Duminca este ultima zi in care mai poți manca de dulce

18:10, 16.03.2024 - Anul acesta Lasata Secului pentru Postul Paștelui are loc in data de 17 martie, aceasta mare sarbatoare marcand inceputul postului. Iata ce tradiții și obiceiuri au loc in ziua de duminica, 17 martie.

Ce se mananca de Lasata Secului pentru postul Paștelui. Finii iși viziteaza nașii

15:05, 15.03.2024 - Lasata Secului reprezinta o sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara, pentru ca urmatoarea zi va incepe unul dintre cele mai mari posturi randuite de Biserica Ortodoxa, Postul Paștelui. De asemenea, aceasta sarbatoare marcheaza momentul de cumpana dintre noul an agrar și cel…


Ce parere ai despre aceasta stire?