Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiții de Bobotează. Ziua în care se fac şi se prind descântecele, ori se află ursitul

Publicat:

Boboteaza sau , sarbatoarea din 6 ianuarie cunoscuta si sub denumirile “” sau “Epifania” marcheaza sfarsitul sarbatorilor dedicate Nasterii lui . Boboteaza face parte din suita celor 12 sarbatori crestine importante si este menita sa reaminteasca cele ...

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se intampla daca lucrezi sau speli cand ai cruce neagra sau cruce roșie in calendar. Ce spune biserica

15:20, 10.05.2024 - Peste an, sunt cateva sarbatori importante: Craciunul,  Boboteaza, Paștele, Rusaliile, Adormirea Maicii Domnului și zilele legate de acestea. Toate sunt insemnate cu cate o cruce roșie in calendar.  Intr-un an bisericesc se țin 28 de sarbatori cu cruce roșie, cele mai multe dintre ele fiind in preajma…

Duminica Tomii – Traditii si superstiții in prima duminica dupa Paste

09:20, 10.05.2024 - Duminica Tomii este prima duminica dupa Paște și cea care incheie Saptamana Luminata. Aceasta zi este una cu o semnificație aparte pentru creștinii ortodocși și de ea sunt legate mai multe tradiții și superstiții populare.Ce inseamna Duminica Tomii - semnificațieDuminica Tomii face parte din perioada…

Traditii pentru spor si sanatate in prima zi de Paste. Copiii se spala pe fata in apa in care parintii au pus un ou rosu si bani

08:40, 05.05.2024 - Pastele reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori anuale crestine, care comemoreaza evenimentul fundamental al crestinismului, Invierea lui Iisus Hristos, in a treia zi dupa rastignirea Sa din Vinerea Mare. Data de inceput a Pastelui marcheaza startul anului ecleziastic crestin. Exista unele…

Vinerea Mare 2024 - tradiții și obiceiuri. Credincioșii ortodocși țin post negru pe 3 mai

07:05, 03.05.2024 - Vinerea Mare pica anul acesta pe data de 3 mai și reprezinta pentru creștinii ortodocși ziua cand a fost rastignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, si a fost pus in mormant. Vinerea Mare se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seaca, pentru ca este zi de post negru, adica nu se mananca…

Calendar Ortodox, luna mai 2024: sarbatorile importante din Florar. Semnificații religioase, credințe, tradiții, superstiții

10:41, 01.05.2024 - Calendar Ortodox, luna mai 2024: sarbatorile importante din Florar. Semnificații religioase, credințe, tradiții, superstiții In Calendar Ortodox 2024, luna mai aduce sarbatoarea importanta a Invierii lui Iisus Hristos. Sfintele Paști sunt marcate in trei zile – 5, 6 și 7 mai.  Pana la finalul lunii,…

Muzeul de Arta populara Constanta: Traditii in perioada Floriilor - Lazarelul

14:15, 27.04.2024 - In satul traditional romanesc, in sambata dinaintea Floriilor, se celebreaza Lazarelul, dar si Mosii de Florii. Ziua este dedicata cultului mortilor. Totodata, pomenirea celor adormiti se face si in biserica, in calendarul crestin ortodox ziua fiind cunoscuta ca "Sambata lui Lazar", cu trimitere la…

Sambata lui Lazar – Superstiții și tradiții inainte de Florii

11:00, 27.04.2024 - Sambata lui Lazar, cunoscuta și sub numele de Moșii Floriilor se sarbatorește, in acest an, de creștinii ortodocși, la data de 27 Aprilie. Sambata lui Lazar este sarbatorita inainte cu o zi de Intrarea Mantuitorului Iisus Hristos in Ierusalim. Aceasta zi marcheaza trecerea de la Postul Mare la Saptamana…

Cand se sarbatorește Paștele Catolic? Ce tradiții și obiceiuri ne ofera cea mai mare sarbatoare creștina?

10:25, 12.03.2024 - Anul acesta, sarbatoarea Paștelui va fi, din nou, la date diferite pentru catolici și ortodocși. Pentru credincioșii catolici Postul Paștelui a inceput in data de 14 Februarie, iar pentru ortodocși Postul Paștelui va incepe in ziua de 18 Martie. In acest an, Biserica Romano-catolica va sarbatori Paștele…


Ce parere ai despre aceasta stire?