Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tot ce trebuie sa stii despre pancreas

Publicat:

Pancreasul este dupa ficat, a doua glanda ca marime din sistemul digestiv si reprezinta un organ vital, fara de care nu se poate trai.
Hormonii secretati de pancreas sunt implicati în controlul metabolismului intermediar al glucidelor, lipidelor si proteinelor.
Pancreasul este principalul organ implicat în digestia glucidelor, dar si a lipidelor, prin lipaza produsa, astfel ca lipsa acestei enzime va duce la eliminarea grasimilor nedigerate din organism si la deficite de vitamine liposolubile (care au nevoie de lipide pentru a putea fi absorbite din intestin).

Vezi…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Intrebarea care se afla pe buzele tuturor: Cum iți dai seama daca mananci de foame sau din plictiseala?

16:35, 26.04.2024 - Mecanismele metabolice și cognitive ale creierului sunt interconectate, ceea ce poate face ca reglarea apetitului sa fie mai problematica, scrie Mind Body Green.Știința reglarii apetituluiReglarea biologica și psihologica a apetitului și modul in care afecteaza sanatatea metabolica sunt incredibil de…

Protestatarul Ceaușescu, urari catre liderii coaliției: „Nu va mai saturați cat ați furat, ma hoților? Cum puteți sa puneți candidat la PMB fiu de torționar?”

07:20, 07.04.2024 - Protestatarul este cunoscut pentru faptul ca nu rateaza niciun eveniment politic important, pentru a le mai trimite niște „urari de bine” personajelor de pe scena politica. De data aceasta, protestatarul Ceaușescu a fost prezent la depunerea listelor pentru alegerile  europarlamentare de catre coaliție.…

Care sunt perioadele de refacere a organismului. Fiecare ora este atribuita unui organ anume

16:51, 20.03.2024 - Intre orele 23-03 noaptea se incarca și regleaza energetic ficatul și vezica biliara. Ficatul este fabrica metabolismului, daca ficatul are probleme, toate organele corpului sunt intr-un fel dereglate in activitatea lor metabolica, deoarece ”fabrica” este perturbata in activitatea ei. Celulele ficatului…

Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țarile care au pus interesul fumatorilor in centrul politicilor de stat

10:40, 22.02.2024 - Consumul de tutun reprezinta cel mai mare risc pentru sanatate in Uniunea Europeana, fumatul fiind cauza mai multor boli grave cum ar fi cancerul pulmonar, bolile respiratorii și accidentele vasculare cerebrale. Totodata, acest viciu cauzeaza, anual, in jur de 700.000 de decese in Uniunea Europeana.…

VIDEO – Semne ale diabetului zaharat la copii, explicate de dr. Paula Avram. Cum va poate sprijini Asociația Sweet Life Bistrița

17:55, 16.02.2024 - Paula Avram, medic specialist in Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, a explicat in emisiunea Medicina pe limba ta care sunt semnele diabetului zaharat care ar trebui sa-i ingrijoreze pe parinți. „Diabetul este o boala cronica. Mulți pacienți intreaba cand se vor vindeca sau cand vor putea renunța…

Rusia se bazeaza pe stocurile vechi dupa ce a pierdut un numar „uluitor” de 3.000 de tancuri in Ucraina, conform unui important centru de cercetari militare

16:41, 13.02.2024 - Rusia a pierdut peste 3000 de tancuri in razboiul cu Ucraina, dar dispune de suficiente stocuri de blindate de calitate mai slaba, care pot inlocui pierderile timp de mai multi ani, arata raportul anual privind echilibrele militare publicat de Institutul International de Studii Strategice (IISS) din…

Ești gras și dormi puțin? Iata legatura surprinzatoare dintre somn și acumularea kilogramelor

13:16, 12.02.2024 - Ce legatura exista intre somn și greutate?Mult timp n-am știut asta, dar exista o corelație directa intre cat de bine ai dormit noaptea trecuta și ce apetit ai astazi, iar știința susține aceasta teorie, relateaza MindBodyGreen. De exemplu, conform unui studiu publicat recent in jurnalul JAMA Internal…

INSP: Cazurile de gripa raportate la nivelul intregii tari. Iata cu cate cazuri se afla in top, Constanta

13:20, 08.02.2024 - Incidenta infectiilor respiratorii, in saptamana 29 ianuarie 4 februarie, a depasit nivelul mediu calculat pentru ultimele sezoane, iar activitatea gripala a continuat cu o intensitate inalta si o raspandire geografica extinsa a circulatiei virusurilor gripale la nivelul intregii tari, a informat joi…


Ce parere ai despre aceasta stire?