Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țările care au pus interesul fumătorilor în centrul politicilor de stat

Publicat:
Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țările care au pus interesul fumătorilor în centrul politicilor de stat

Consumul de tutun reprezinta cel mai mare risc pentru sanatate in , fumatul fiind cauza mai multor boli grave cum ar fi cancerul pulmonar, bolile respiratorii și accidentele vasculare cerebrale. Totodata, acest viciu cauzeaza, anual, in jur de 700.000 de decese in . Milioane de vieți ar putea fi salvate prin completarea politicilor existente de lupta impotriva tutunului cu abordari noi. Recunoașterea rolului produselor fara fum in reducerea riscurilor pentru sanatate a demonstrat rezultate pozitive in mai multe state, scrie locals.md

Citeste articolul mai departe pe unimedia.md…  

Sursa articol si foto: unimedia.md


Stiri pe aceeasi tema

Romania, al treilea mare producator european de petrol

16:26, 26.04.2024 - Cei mai mari producatori de petrol din Uniunea Europeana, in 2022, au fost Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) si Romania (3 milioane de tone), conform datelor publicate, recent, de Eurostat. Comparativ cu 2021, in 2022 productia de petrol a scazut si la primii trei producatori:…

Romania, pe locul 1 in UE la Decese din cauze prevenibile și tratabile, de Ziua Mondiala a Sanatații

10:25, 07.04.2024 - Potrivit celui mai recent raport privind Starea Sanatații in Uniunea Europeana in 2023, Romania se situeaza pe primul loc in Uniunea Europeana la decese din cauze prevenibile și tratabile și la finalul clasamentului in ceea ce privește prevenția. Adunand date referitoare la principalele probleme de…

Importurile de gaze s-a redus de doua ori și ceva in 2023, iar cele de energie de trei ori

09:21, 02.04.2024 - In anul 2023 s-a inregistrat o scadere cu circa o treime (890 milioane de dolari) a valorii importurilor de resurse energetice: de la circa 2,75 miliarde de dolari in 2022, la aproximativ 1,86 miliarde de dolari in 2023, arate date publicate de Banca Nationala a Moldovei. Cel mai tare a scazut importul…

(AUDIO) Botoșani: La Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga continua lucrarile de reabilitare cu fonduri transfrontaliere.

18:31, 12.03.2024 - Consiliul Județean Botoșani va continua reabilitarea sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga cu fonduri transfrontaliere. Administrația județeana a depus la finanțare un proiect cu o valoare totala de 1,5 milioane de euro, care vizeaza construirea unei cantine noi, precum și reabilitarea pavilionului…

Proiecte de 5,44 milioane de euro pentru Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga

11:40, 12.03.2024 - Proiecte de 5,44 milioane de euro pentru Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga Consiliul Județean Botoșani acorda o atenție deosebita sistemului sanitar. Pe langa proiectele de dezvoltare și dotare a Spitalului Județean Botoșani, un accent important s-a pus și pe Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.…

Casa Naționala de Asigurari de Sanatate, digitalizata cu 100 de milioane de euro, anunța ministrul Bogdan Ivan

09:00, 20.02.2024 - 100 de milioane de euro vor fi investiți pentru digitalizarea Casei Naționale de Asigurari de Sanatate și actualizarea Platformei Informatice pentru Asigurarile din Sanatate PIAS, cu accent pe securitatea cibernetica. Anunțul a venit de la ministrul Digitalizarii, Bogdan Ivan. „Parteneriatul dintre…

Mercurul interzis in echipamentele electrice si electronice, incepand cu 2025

17:55, 05.02.2024 - Comisia Europeana intenționeaza sa adopte o lege care interzice productia si comercializarea echipamentelor electrice si electronice care contin mercur in UE, incepand cu anul 2025. Decizia va viza echipamente precum ecranele de laptop, becuri fluorescente compacte, baterii, barometre, masini de spalat,…

”Vidul legal”: Cum cotizeaza britanicii, fara sa știe, la razboiul lui Putin

14:46, 05.02.2024 - Un așa-numit „ vid legal ” face ca petrolul lui Putin sa fie rafinat in țari precum India, iar produsele sa fie vandute in Marea Britanie. Milioane de barili de combustibil produse din petrol rusesc sunt inca importate in Regatul Unit, in ciuda sancțiunilor impuse din cauza razboiului dus de Putin in…


Ce parere ai despre aceasta stire?