Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tortul cu mere întregi, deliciul absolut - Cum se prepară unul dintre cele mai îndrăgite deserturi ale copilăriei

Publicat:

Reteta de tort cu mere intregi - Ingrediente (1 tort)Pentru aluat- 1 kg faina- 200 g zahar pudra- 200 g unt- 3 oua- 300 ml lapte- 2 pliculete zahar vanilat- 1 pachetel praf de copt un praf de sareCompoziție- 1 kg branza dulce- 5 oua- 1 fiola esenta de vanilie- 4 mere- 200 g stafide- 200 g alune- 50 ml rom- un pic de gelatinaMod de prepararePentru aluat se amesteca toate ingredientele si se framanta pana se obtine o coca potrivit de tare, care se lasa la frigider 30 de minute. Branza se amesteca cu ouale si esenta de vanilie pana devine cremoasa, iar stafidele se pun la inmuiat cu romul pentru…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare

21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…

Ce trebuie sa pui in gogoși, ca sa iasa pufoase ca la patiserie. Secretul pe care doar gospodinele iscusite il știu

13:50, 14.03.2024 - Nu este necesar sa fii un cofetar experimentat pentru a le realiza, lista de mai jos conținand tot ceea ce ai nevoie. Gogoșile facute in casa sunt pur și simplu perfecte și aceste rețete vor deveni o parte din repertoriul de dulciuri al familiei. Ingrediente simple, pe care le gasești in orice camara,…

Pogacele cu branza și unt. Rețeta pentru gustari delicioase

11:15, 11.03.2024 - Rețeta se prepara ușor, din ingrediente simple și foarte accesibile, iar pogacelele ies moi și pufoase, dar și foarte gustoase.Aceste pogacele de casa pot fi preparate și pentru pauza de masa de la birou. Sunt ideale și pentru momentele cand vin prietenii in vizita și stați la povești sau urmariți emisiunea…

Desertul de weekend. Tort cu crema de branza si zmeura, un deliciu pentru mari și mici: rețeta, pas cu pas

20:00, 02.03.2024 - Tortul cu crema de branza si zmeura este un desert fantastic chiar si in sezonul rece. Aroma dulce-acrisoara a zmeurii vine perfect in completarerea cremei de branza. Deoarece zmeura sunt disponibile pe tot parcursul anului, acesta este un desert potrivit si pentru un prim weekend de primavara.Pentru…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

17:51, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Cel mai BUN tiramisu de casa. Gata in 10 minute

08:35, 26.02.2024 - Ingrediente: 2 lingurite cafea instant (nes) 2 linguri vin de Marsala 50 g fulgi ciocolata amaruie 225 g Mascarpone 4 linguri whiskey 2 linguri zahar pudra 250 ml frisca ½ lingurita esenta de vanilie 8 piscoturi, rupte in cate 3 bucati 1 lingura cacao, pentru servit Mod de preparare: Cafeaua instant…

Rețeta de weekend. Placinta dobrogeana cu foi, gustul de care nu te vei mai satura

20:50, 02.02.2024 - Placinta Dobrogeana - Ingrediente- Foi de placinta romaneasca din 500 g de faina- 1,2 kg de branza ușor sarata, grasa, ideal de oaie sau capra- 4-6 oua- Marar- Patrunjel (opțional)Daca optezi pentru varianta dulce:- 1,2 kg de branza dulce- 200 g zahar- 200 g stafide- Vanilie- Lamaie- PortocalaPlacinta…


Ce parere ai despre aceasta stire?