Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Toate lucrările științifice ar putea fi gratuite până în 2020

Publicat:

Unii dintre cei mai influenți lideri mondial au anunțat o inițiativa prin care lucrarile științifice europene vor fi disponibile gratuit pana in 2020. Inițiativa se bazeaza pe trei principii: impartașirea gratuita a culturii, accesul deschis și reutilizarea datelor pentru cercetare. A fost propusa in cadrul unei intalniri a  , care a inclus miniștrii pentru știința, inovație și industrie. Statele membre ale au fost de acord cu aceasta noua abordare de tip acces deschis. Chiar daca nu va fi ușor de implementat, e important ca exista consensul. Daca propunerea…

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Nicolae Ciuca s-a intalnit cu președintele Cehiei, in prima zi a vizitei la Praga. Ambii oficiali sunt militari de cariera

17:40, 03.04.2024 - „M-am bucurat sa il revad astazi, la Praga, pe președintele Republicii Cehe, Petr Pavel - un prieten vechi, din vremurile in care amandoi ne serveam patria in uniforma militara.Romania și Republica Ceha știu ce inseamnă trecerea printr-o dictatură și construcția, ulterioara, a unei societați democratice…

CE publica bilanturile pentru sase tari, intre care Romania

07:00, 26.03.2024 - Comisia a publicat luni sase bilanturi aprofundate, pentru Romania, Cipru, Tarile de Jos, Slovacia, Spania si Suedia. Raportul privind mecanismul de alerta identifica statele membre cu privire la care ar trebui realizate bilanturi aprofundate pentru a se evalua daca statele respective se confrunta cu…

UE se pregatește de razboi? Totul sta scris in manifestul PPE semnat la București

17:20, 06.03.2024 - Manifestul PPE de la București vorbește clar despre planul de inarmare a Uniunii Europene, mai ales dupa ce Donald Trump a lasat sa se ințeleaga ca nu toate statele NATO sunt, de fapt, aparate. UE se pregatește de razboi? Cel puțin așa se ințelege din manifestul pe care liderii PPE il vor adopta la…

Țarile UE, divizate: O tabara, din care face parte și Romania, vrea politici mai puternice pro-nucleare, iar cealalta cere mai multa energie regenerabila

12:40, 05.03.2024 - Statele membre ale Uniunii Europene sunt imparțite in doua tabere relativ egale in ceea ce privește promovarea energiei nucleare. Luni, in cadrul Consiliului miniștrilor energiei, țarile UE s-au aratat extrem de divizate pe acest subiect, tabara pro-energie nucleara, din care face parte și Romania,…

Parlamentul European adopta o lege pentru restaurarea a 20% din terenul și marea UE

17:35, 27.02.2024 - Parlamentul European a adoptat o lege privind restaurarea naturii, care impune statelor membre ale Uniunii Europene sa restaureze cel puțin 20% din terenul și marea UE pana in 2030 și toate ecosistemele aflate in nevoie de restaurare pana in 2050. Legea a fost agreata cu statele membre și are ca scop…

Valentin Fagarasian, deputat PNL diaspora: Economia UE trebuie sa produca mai mult „made in EU” si sa relaxeze calendarul privind obiectivele ecologice

11:01, 16.02.2024 - Deputatul PNL de diaspora, Valentin Fagarașian , originar din Codlea, afirma ca economia UE trebuie sa produca mai mult „made in EU” si sa relaxeze calendarul privind obiectivele ecologice. Deputatul PNL de diaspora , Valentin Fagarasian, a declarat intr-un discurs sustinut marti, 13 februarie, in Parlamentul…

Uniunea Europeana relaxeaza regulile fiscale stricte. Acord preliminar intre statele UE si europarlamentari

19:10, 10.02.2024 - Noile reguli, stabilite, sambata, printr-un acord preliminar intre statele membre ale Uniunii Europene si europarlamentari, ofera guvernelor mai mult timp pentru a reduce datoriile, precum si posibilitatea de a oferi stimulente pentru a susține investitiile publice in protejarea climei, politica industriala…

Acord preliminar intre statele UE si europarlamentari pentru a relaxa regulile fiscale stricte ale Uniunii Europene

19:00, 10.02.2024 - Cea mai recenta revizuire a regulilor vechi de doua decenii, cunoscuta sub numele de Pactul de Stabilitate si Crestere, a venit dupa ce unele tari din UE au acumulat datorii record, pe masura ce si-au marit cheltuielile pentru a-si ajuta economiile sa-si revina dupa pandemie si pe masura ce blocul a…


Ce parere ai despre aceasta stire?