Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tinereţea „prelungă“ are legătură directă cu mâncatul. Cercetătorii au probat că celelule se regenerează mai repede când au de procesat puţine calorii

Publicat:

Cercetari recente publicate in revista „Molecular & ” ofera o explicatie a modului in care reducerea numarului de calorii afecteaza procesul de imbatranire in interiorul unei celule. „Cercetatorii au descoperit ca atunci cand ribozomii – „fabricile” de proteine ale celulelor – isi incetinesc activitatea, procesul de imbatranire, de asemenea, incetineste. Micsorarea vitezei de procesare are ca efect scaderea productiei de proteine, dar ofera ribozomilor timp suplimentar pentru a se repara”, se arata intr-un studiu al Universitatii din Brigham.

Ribozomul este…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Care este cel mai bun orez, de fapt. Are si mai putine calorii, spun specialistii

09:00, 12.05.2024 - Vrei sa prepari orez și nu știi ce sortiment este potrivit pentru a beneficia de cele mai multe proprietați nutritive ale acestuia? Specialiștii in nutriție explica ce tip de orez sa alegi. Are mai puține calorii decat celelalte varietați de pe piața comerciala. Prin ce se deosebește. Factorii de care…

Singura inghetata permisa la dieta. O mancai mereu in copilarie, are cele mai putine calorii

20:21, 10.05.2024 - Vremea s-a incalzit, iar ce modalitate mai buna de a ne racori intr-o zi calduroasa de vara decat consumarea unei inghețate delicioase. Daca incercați sa slabiți, exista o inghețata care are foarte puține calorii. Inghețata pe care o poți consuma daca ești la dieta Nu exista congelator in care sa nu…

„KITEJ-GRAD”. 300 de apariții – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 6 MARTIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

09:26, 05.03.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre, stam de vorba cu domnul profesor universitar, doctor in filologie, Leonte Ivanov de la Catedra de Slavistica „Petru Caraman” a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Astazi, povestim despre „KITEJ-GRAD”, revista lunara de cultura…

Secretul cantecului balenelor a fost descoperit de cercetatori

00:41, 26.02.2024 - Misticetele sau “adevaratele balene” (subordinul Mysticeti) canta datorita unui sistem unic in laringe, care functioneaza pe un principiu similar cu cel al mamiferelor terestre precum cel de la om si descris pentru prima data intr-un studiu, a relatat AFP, potrivit Agerpres. In urma cu aproximativ cincizeci…

Ingredientul pe care sa nu il mai adaugi niciodata in placinta cu mere. Cum sa o gatești daca vrei sa aiba puține calorii

15:55, 22.02.2024 - Placinta cu mere este unul dintre cele mai delicioase rețete. Insa, iubitorii de dulciuri știu cat de dificil este iți menții silueta. Noi venim in ajutorul tau și iți aratam cum sa gatești acest preparat, fara sa aiba multe calorii. Iata la ce ingredient trebuie sa renunți neaparat.

Rețeta de turta dulce fara zahar. Un desert delicios, cu puține calorii

00:00, 17.02.2024 - Turta dulce este unul dintre preparatele potrivite pentru a-i rasfața pe cei dragi, mai ales intr-o zi de weekend de iarna. De obicei, acest desert are multe calorii, motiv pentru care trebuie sa o incerci pe cea fara zahar. Iata cum se prepara rețeta de turta dulce fara zahar și cate calorii are.

Ingredientul care face maioneza de casa mai pufoasa. Ce trebuie sa adaugi in compoziție ca sa obții un sos cu mai puține calorii

21:10, 16.02.2024 - Pe internet exista o mulțime de rețete pe care le poți folosi pentru a prepara un sos perfect de maioneza. Pentru ca se numara printre sosurile folosite in multe dintre preparate, trebuie sa ții cont de cateva trucuri. Iata care este ingredientul care face maioneza de casa mai pufoasa! Ce trebuie sa…

Maioneza fara ulei. Are de 5 ori mai putine calorii, ingredientul care o face pufoasa

20:05, 16.02.2024 - In general, maioneza este o emulsie de galbenuș de ou și ulei. In materialul de astazi, iți vom arata cum poți sa transformi preparatul intr-o magie culinara cu ajutorul rețetei Cristinei Șișcanu Ionescu. Se folosește un ingredient special, ce face sosul pufos. Cum trebuie sa procedezi. Cum poți prepara…


Ce parere ai despre aceasta stire?