Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

TIMIȘOARA UITATĂ Cele patru palate care au „crescut” lângă rămășițele vechiului bastion

Publicat:

  Daramarea fortificatiilor la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX a permis extinderea cartierului Cetate si construirea catorva imobile in stilul Secession si eclectic, care s-au impus in acei ani in arhitectura orasului si, la un imobil construit dupa , chiar piese decorative inspirate din traditia pastorala romaneasca. Cele mai reprezentative imobile […] Articolul TIMIȘOARA UITATA Cele patru palate care au „crescut” langa ramașițele vechiului bastion a aparut prima oara pe PRESSALERT.ro .

Citeste articolul mai departe pe pressalert.ro…  

Sursa articol: pressalert.ro


Stiri pe aceeasi tema

Regizorul Florin Iepan, despre neajunsurile politicii locale dintr-o comuna aflata langa Timișoara: „Iți trosnesc un cartier de blocuri langa casa și s-a dus visul tau”

19:15, 07.06.2024 - Regizorul de film documentar Florin Iepan, localnic din Dumbravița, comuna rezidențiala de la marginea Timișoarei, considerata una dintre cele mai  bogate localitați din Romania, susține ca in zonele metropolitane, democrația este intr-un mare pericol pentru ca astfel de comune sunt captive intereselor…

„Marius Bercea: This Side of Paradise”, expoziție la Timișoara cu lucrarile unui artist expus la New York, Tokyo, Berlin sau Los Angeles

09:16, 29.05.2024 - Fundația Art Encounters verniseaza vineri, 31 mai, de la ora 19:00, expoziția „Marius Bercea: This Side of Paradise”, curatoriata de Diana Marincu, la sediul permanent Casa Isho de pe bulevardul Take Ionescu. Este cea mai cuprinzatoare expoziție personala a artistului nascut in urma cu 45 de ani și…

„Moștenirea strabunilor”, dar și evenimente speciale de Ziua Copilului, la Muzeul Satului din Timișoara

08:45, 28.05.2024 - In cadrul proiectului „Colecții și colecționari din Romania”, Muzeul Satului Banatean verniseaza miercuri, 29 mai, de la ora 12:00, cea de-a douasprezecea expoziție a acestui proiect, intitulata „Moștenirea strabunilor”. Colecții și colecționari romani Expoziția cuprinde ansambluri vestimentare tradiționale…

„Sa curga bere pe Bega” și „Licori in cetate”. Filme documentare și muzica la hambarul de la Muzeul Satului din Timișoara

09:30, 25.05.2024 - Un inedit program cu intrare gratuita va fi oferit vizitatorilor Muzeului Satului Banațean marți, 28 mai, incepand cu ora 17:00. La hambarul din spatele muzeului, langa lac, vor fi proiectate filmele documentare „Sa curga bere pe Bega!” și „Licori in cetate”, care reconstituie istoria berii din regiune,…

CFR Timisoara, in finala campionatului dupa ce a batut liderul si totodata adversarul pentru trofeu

13:30, 01.05.2024 - CFR Timisoara are ocazia sa lupte pentru un trofeu in 2024. Dupa esecul din finala Cupei, cu Deva, feroviarii le-au luat fata rivalilor din judetul vecin in campionat si vor disputa lupta pentru locul 1 cu United Galati, pe care au invins-o ieri cu 7-5 in sala „Constantin Jude”. Jocul din penultima…

O noua baza sportiva de Tip 1, inaugurata langa Timisoara. Valoarea investitiei e de 1,5 milioane de euro

09:50, 18.04.2024 - FRF a anuntat finalizarea celei de-a treia baze sportive de Tip 1, construite de CNI cu fonduri guvernamentale in judetul Timis. A venit randul comunei Monsnita Noua sa se laude cu o investitie care cuprinde un teren sintetic de dimensiuni mari pentru fotbal, cu tribune, nocturna, vestiare si o parcare,…

SCM USV Timisoara a inceput cu dreptul Liga de Rugby. Victorie in Ronat cu CSA Steaua

14:25, 13.04.2024 - SCM USV Timisoara a trecut peste dezamagirea din finala Cupei si s-a impus acasa, in prima runda a noului campionat, scor 31-21 in fata Stelei, dupa ce la pauza oaspetii aveau avantaj de un punct (12-13). „Leii” nu au uitat insa faza controversata contestata in jocul de pe „Arcul de Triumf” si au intrat…

1897: Prima sonda cu foraj mecanic din Romania, la Tirgu Ocna

11:25, 08.04.2024 - Petrolul, o resursa cunoscuta inca din antichitate, a reprezentat o bogație esențiala pentru dezvoltarea societații umane. Cu toate acestea, evoluția și necesitațile crescande ale societații au condus la o explozie in utilizarea petrolului, mai ales in prima jumatate a secolului al XIX-lea. La inceputurile…


Ce parere ai despre aceasta stire?