Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Terenul agricol principala sursă de producţie a produselor alimentare şi furaje

Publicat:

ar trebui sa se urmareasca indeaproape concentrarea terenurilor si sa ii protejeze mai mult pe agricultori. „Avem la dispozitie un instrument util, si anume plafonarea care prevedere reducerea platilor directe pentru acele exploatatii agricole de mari dimensiuni, ajungandu-se sub cota de 100.000”, a declarat , comisarul desemnat pentru Agricultura, in . Afirmatia a fost facuta in dezbaterea intensa despre acapararea terenurilor agricole. Este o problema intens discutata in Comisia AGRI! Concentrarea terenurilor reprezinta o tema de mare…

Citeste articolul mai departe pe informatia-zilei.ro…  

Sursa articol: informatia-zilei.ro


Stiri pe aceeasi tema

Deputat Cristina Burciu: Strategia privind dezvoltarea rurala a Romaniei, un obiectiv primordial al statului

16:00, 23.04.2024 - Comisia Europeana a publicat un document concludent referitor la rezultatele aplicarii viziunii rurale pe termen lung a Uniunii Europene, care intereseaza in mod direct Romania, avand in vedere ponderea importanta a populației din mediul rural din țara noastra. Raportul se inscrie in dinamizarea rolului…

Duminica se trece la ora de vara. Ce dispozitive nu schimba ora automat

16:30, 29.03.2024 - Pe 31 martie, duminica, se trece la ora de vara 2024, ceea ce inseamna ca ora 3:00 devine ora 4:00. Duminica, 31 martie, devine in acest fel cea mai scurta zi din 2024. Vestea buna este ca ziua va fi mai lunga și vom avea lumina pana mai tarziu. Vestea proasta este ca pierdem o ora de somn, iar specialiștii…

Mircea Hava: Fermierii trebuie sa-și consume efortul și resursele pentru a obține recolte mai bune, nu pentru a deveni specialiști in birocrație

18:55, 23.03.2024 - Relația dintre fermier și autoritați trebuie sa fie extrem de simpla și eficienta, cu cat mai puțina harțogarie. Nu putem ajunge in punctul in care fermierii sa fie nevoiți sa apeleze la servicii de consultanța pentru a naviga prin hațișul birocrației. Comisia Europeana va propune un pachet de masuri…

Membrii Uniunii Europene și PE au ajuns la un acord privind plafonarea unor importuri agricole din Ucraina

13:35, 20.03.2024 - Statele membre ale Uniunii Europene și Parlamentul European au decis miercuri prelungirea cu un an a acordului privind scutirea de taxe vamale acordata Ucrainei incepand din 2022. Sunt prevazute insa de acum incolo niște „mecanisme de salvgardare” privind importurile de carne de pasare, oua și zahar,…

Comisia Europeana saluta acordul provizoriu privind o mai buna aplicare transfrontaliera a normelor de siguranta rutiera

19:55, 13.03.2024 - Normele actuale ale UE privind aplicarea transfrontaliera au contribuit la cresterea gradului de respectare a normelor de siguranta rutiera de catre conducatorii auto nerezidenti, conform comunicatului de presa al CE. Cu toate acestea, in 2019, aproximativ 40 % din infractiunile transfrontaliere au…

UE se pregatește de razboi? Totul sta scris in manifestul PPE semnat la București

17:20, 06.03.2024 - Manifestul PPE de la București vorbește clar despre planul de inarmare a Uniunii Europene, mai ales dupa ce Donald Trump a lasat sa se ințeleaga ca nu toate statele NATO sunt, de fapt, aparate. UE se pregatește de razboi? Cel puțin așa se ințelege din manifestul pe care liderii PPE il vor adopta la…

Comisia Europeana a cerut renunțarea la ora de vara. Romania insa pastreaza „trecerea”

09:35, 03.03.2024 - Romania trece la ora oficiala de vara, in luna martie. Ceasurile vor fi date inainte cu o ora. Prin urmare, ora 3.00 devine ora 4.00. In Romania, ora de vara este corelata cu orarul practicat in statele Uniunii Europene. Schimbarea orei este o practica implementata pentru a extinde perioada de lumina…

Parlamentul European adopta o lege pentru restaurarea a 20% din terenul și marea UE

17:35, 27.02.2024 - Parlamentul European a adoptat o lege privind restaurarea naturii, care impune statelor membre ale Uniunii Europene sa restaureze cel puțin 20% din terenul și marea UE pana in 2030 și toate ecosistemele aflate in nevoie de restaurare pana in 2050. Legea a fost agreata cu statele membre și are ca scop…


Ce parere ai despre aceasta stire?