Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Teoria celor 10.000 de pași zilnici, contrazisă de un studiu

Publicat:

Daca ai auzit de la „experți” ca 10.000 de pași reprezinta soluția pentru a te menține in forma și sanatos, cercetatorii au vești bune pentru tine. Un studiu publicat in de sugereaza ca nu trebuie sa depui un efort așa mare pentru a incepe sa vezi rezultate, conform SkyNews.

Doar 3.967 de pași sunt suficienți pentru a reduce riscul de deces, iar daca vrei sa reduci riscul bolilor cardiovasculare trebuie sa faci 2.337 de pași pe zi.

Desigur, cu cat faci mai mulți pași, cu atat mai bine. O creștere de 1.000 de pași pe zi a fost asociata cu o reducere…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

STUDIU: Mașinile chinezești vor reprezenta 7% din piața europeana pana in 2030

10:45, 13.05.2024 - In timp ce europenii au batut pasul pe loc, chinezii au facut progrese mari in ceea ce privește electrificarea. Statul ofera subvenții producatorilor de automobile electrice, locali, iar aceștia produc mai multe mașini decat pot vinde pe piața locala. Surplusul ajunge in alte zone de pe glob, inclusiv…

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Joburile de rutina cresc riscul de declin cognitiv cu 66% și de demența cu 37%, potrivit unui studiu

08:26, 18.04.2024 - Conform unui nou studiu, activitatea intensa a creierului la locul de munca ar putea da roade nu numai in ceea ce privește avansarea in cariera, ci ar putea, de asemenea, sa protejeze cogniția și sa contribuie la prevenirea demenței pe masura ce inaintezi in varsta.

STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum

14:16, 11.04.2024 - Jumatate dintre ele au primit o injecție de esketamina la 40 de minute dupa naștere, iar cealalta jumatate a primit un placebo. The post STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum first appeared on Informatia Zilei .

Riscul de boli cardiovasculare la femei crește brusc dupa menopauza, potrivit unui nou studiu

19:35, 02.04.2024 - Sanatatea cardiaca a femeilor poate scadea brusc dupa menopauza, sugereaza un nou studiu, potrivit Yahoo Life. Motivul: incetinirea dramatica a producția de estrogen de catre ovare și pierderea efectelor protectoare ale hormonului.

Pastilele pentru contraceptie cresc riscul apariției unor tumori. Concluziile unui studiu observațional pe 18.000 de femei

01:40, 29.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii, conform News.ro. Potrivit The Guardian, oamenii de…

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…


Ce parere ai despre aceasta stire?