Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Taţii pot transmite şi ei copiilor ADN mitocondrial (studiu)

Publicat:

O lunga perioada de timp stiinta parea clara: ADN-ul mitocondrial nu se poate transmite la copil decat pe cale materna, insa recent, un studiu provocator, realizat la Centrul medical al Spitalului pediatric din Cincinnati, a ajuns la concluzia ca, in cazuri rare, dar semnificative statistic, si tatii pot sa transmita copiilor informatia genetica din mitocondriile propriilor celule, conform unui studiu publicat luni in revista Proceedings of the of Sciences, transmite .

In cadrul studiului s-a descoperit ca 17 persoane, provenite din trei familii diferite,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Discriminare intre sexe. Femeile din Romania se ocupa exclusiv de treburile casnice și creșterea copiilor

14:40, 10.05.2024 - Treburile casnice și ingrijirea copiilor sunt exclusiv „sarcini de femeie" in Grecia, Italia și Romania, fața de alte țari europene, potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Studii Demografice din Barcelona.

SOS DALIA. Un simplu SMS și recuperarea copiilor cu boli grave va fi, pe mai departe, gratuita la Arad

12:30, 19.03.2024 - SOS. „Avem nevoie de ajutorul vostru. Aici, la Centrul de recuperare pediatrica DALIA, facem tot ceea ce putem pentru a pastra gratuitatea terapiilor pentru copii.... The post SOS DALIA. Un simplu SMS și recuperarea copiilor cu boli grave va fi, pe mai departe, gratuita la Arad appeared first on Special…

Investiție pentru sanatatea copiilor din Argeș

18:36, 13.03.2024 -  Astazi, 12 martie 2024, a avut loc inaugurarea etajului 6 al Spitalului de Pediatrie Pitesti, dedicat copiilor cu varste cuprinse ȋntre 0 si 3 ani. Valoarea totala a investitiei este de 700.000 de euro. Lucrarile au inceput la data de 24 iulie, au vizat o suprafața de peste 1000 mp, intreg spațiu…

Biologul Oana Ristea, exemplu de voluntar implicat in ajutorarea copiilor abandonați

00:11, 05.03.2024 - 3.000 de copii abandonați se afla in grija Asociației „Ajungem Mari”, o organizație neguvernamentala care are voluntari la Buzau și la Ramnicu Sarat. Coordonatorul asociației la Buzau este cercetatorul biolog Oana Ristea, care a pornit pe acest drum al voluntariatului in anul 2017, in Centrul de plasament…

Primul centru de reabilitare a minorilor cu dependențe, inaugurat langa Campina

17:51, 28.02.2024 - Primul centru de reabilitare și educație impotriva adicțiilor pentru adolescenți a fost inaugurat in cadrul Spitalului de Psihiatrie Voila - Campina. Minorii cu probleme de consum vor fi tratați gratuit și vor avea parte de terapii complementare. Perioada minima de internare este de patru saptamani.…

DGASPC a inaugurat un centru modern destinat copiilor cu dizabilitați mintale din județul Arad

21:20, 21.02.2024 - Centrul de zi si recuperare pentru copii cu dizabilitati mintale “SIMBA” cu o capacitate de 76 de locuri, a fost inaugurat pe strada Tudor Vladimirescu nr. 8-10 din municipiul Arad, facand parte dintr-un proiect mai amplu care a urmarit reabilitarea/ moderizarea/ dotarea centrelor prin care se ofera…

Spitalul Smeeni dispune de cele mai moderne condiții de recuperare medicala

10:50, 19.02.2024 - Printr-o investiție de 3 milioane de euro, din fonduri europene și de la bugetul local, noua baza de tratament și recuperare din Smeeni este astazi una din cele mai moderne din țara.   Centrul de recuperare medicala construit in curtea Spitalului de Boli Cronice Smeeni a fost inaugurat, oficial, iar…

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe langa apa. Dezvaluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule de plastic”

14:00, 18.02.2024 - Un studiu recent publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit niveluri alarmante de particule de plastic, cunoscute sub numele de nanoplastice, in apa imbuteliata din magazine. Aceste particule minuscule, invizibile cu ochiul liber, reprezinta un risc semnificativ pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?