Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tarile se indatoreaza tot mai mult pentru bunastarea celor putini si bogati

Publicat:

Structura sociala si economica a multor tari din zilele noastre a ajuns sa se bazeze pe un consum sustinut de un grad ridicat de indatorare si de garantarea unor drepturi multiple.

Sefii bancilor centrale au apelat la datorii publice si instrumente monetare pentru a genera cresterea economica, a ridica nivelul de viata al populatiei si a gestiona problemele de inegalitate sociala, vazand in aceasta metoda o cale lejera de a stimula activitatea economica.

Rezultatul obtinut consta insa intr-un grad excesiv de indatorare si un dezechilibru major al pietei globale comerciale si…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Au crescut presiunile politice asupra presei. Unde se afla Romania

10:05, 03.05.2024 - Presiunea politica asupra presei este in crestere in intreaga lume, desi jumatate din glob voteaza in acest an, avertizeaza Reporteri fara Frontiere (RSF) in clasamentul pe anul 2024 publicat vineri si citat de AFP. Norvegia ramane in fruntea acestui al 22-lea clasament al libertatii presei, in timp…

Tesla reduce prețurile unor modele in Europa, dupa ce a anunțat reduceri și in SUA

18:55, 21.04.2024 - Tesla reduce prețurile unor modele in Germania și in alte țari din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat duminica un purtator de cuvant, potrivit Reuters. Masura vine in contextul in care compania a dezvaluit ca reduce prețurile in China și in Statele Unite. CITEȘTE ȘI – Tesla reduce cu 2.000…

New York Times: Ucraina nu va fi invitata sa adere la NATO la summitul de la Washington. Propunerile lui Jens Stoltenberg

21:00, 05.04.2024 - Ucraina nu va fi invitata sa adere la NATO cu ocazia summitului programat pe 9-11 iulie la Washington, așa cum s-a intamplat anul trecut la Vilnius, scrie publicația americana The New York Times (NYT), preluata de News.ro.Ucraina insista de ceva timp pentru obținerea unei invitații de aderare la NATO,…

Țarile cu cea mai mare rezerva de aur pe cap de locuitor / Pe ce loc se afla Romania și cum au platit comuniștii importurile de cereale din Rusia cu rezerva de aur

09:10, 18.03.2024 - Statele Unite ale Americii dețin cea mai mare rezerva de aur din lume, aproape cat rezervele de aur ale urmatoarelor 3 țari din topul statelor cu cele mai mari rezerve: Germania, Italia și Franța. Topul e completat de Rusia, China și Elveția. Calculata pe cap de locuitor, rezervele de aur arata un cu…

Moda mașinilor electrice franeaza brusc - Mașinile cu motoare pe combustie interna revin pe creștere (studiu Deloitte)

00:10, 24.02.2024 - Consumatorii de pe pietele dezvoltate, atat din Europa, cat si de peste Ocean, se uita la pret atunci cand isi aleg o masina noua, iar performanta vehiculelor este pe primul loc in optiunile cumparatorilor din China si Coreea de Sud, timp in care masinile cu motoare pe combustie interna revin pe crestere…

Un european, un american și un asiatic merg sa-și cumpere o mașina. La ce se uita mai atent fiecare dintre ei

13:25, 23.02.2024 - Prețul este principalul criteriu de alegere a marcii pentru pentru consumatorii de pe piețele din Germania (55%), Japonia (58%) și Statele Unite (59%), in timp ce calitatea produsului este pe primul loc pentru cei din India (65%) și Asia de Sud-Est (62%), iar performanța vehiculelor, pentru cumparatorii…

Prețul, primul criteriu in alegerea mașinii. Motoarele pe combustie interna revin pe creștere in preferințele consumatorilor

12:40, 23.02.2024 - Studiu Deloitte Prețul este principalul criteriu de alegere a marcii pentru urmatoarea mașina pentru consumatorii de pe piețele dezvoltate, inclusiv Germania (55%), Japonia (58%) și Statele Unite (59%), in timp ce calitatea produsului este pe primul loc pentru cei din India (65%) și Asia de Sud-Est…

Italia a inregistrat un excedent comercial in 2023, datorita reducerii facturii la energie

15:55, 15.02.2024 - Deficitul balantei energetice a fost aproape injumatatit anul trecut, scazand la -64,3 miliarde de euro, dupa ce in 2022 fusese de -110,9 miliarde. Cea de-a treia economie din zona euro inregistrase un deficit comercial de 34 de miliarde de euro in 2022, din cauza cresterii preturilor la energie, insa…


Ce parere ai despre aceasta stire?