Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sute de manifestanţi au protestat la Istanbul faţă de tratamentul la care sunt supuși uigurii în provincia chineză Xinjiang

Publicat:

Sute de manifestanti au protestat joi la Istanbul fata de tratamentul ale caror victime sunt uigurii in provincia chineza Xinjiang, unde Beijingul este acuzat de orchestrarea unei persecutii de mare amploare a acestei minoritati musulmane, relateaza AFP, potrivit news.ro.

Aproximativ 500 de manifestanti s-au reunit in , in centrul istoric al Istanbulului, agitand imagini cu rude disparute sau purtand pancarte cu inscriptii precum ”Unde este familia mea?”, ”Eliberati-mi familia!” si ”Inchideti lagarele de concentrare!”.

Manifestantii au indemnat China sa puna capat…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Taiwanul raporteaza activitate militara chineza dupa ce Blinken a parasit Beijingul

11:15, 27.04.2024 - Taiwanul a raportat sambata o reluare a activitatii militare chineze in apropierea insulei, 12 avioane trecand linia mediana sensibila a stramtorii Taiwan, la o zi dupa ce secretarul de stat american Antony Blinken a incheiat o vizita in China, relateaza Reuters.

UE a deschis o ancheta privind piața chineza a dispozitivelor medicale, vizand practici „discriminatorii” fata de produsele europene

13:01, 24.04.2024 - Uniunea Europeana a deschis miercuri o ancheta privind piata publica chineza a dispozitivelor medicale, suspectand Beijingul de practici „discriminatorii” fata de produsele europene, pe fondul tensiunilor comerciale cu China, informeaza AFP, potrivit Agerpres. 

Americanii arunca in aer relațiile cu Beijingul, chiar inaintea unei vizite cruciale in China

02:40, 23.04.2024 - Beijingul continua sa comita genocid impotriva uigurilor și a altor minoritați din provincia sa Xinjiang, a aratat secretarul de stat american Antony Blinken intr-un raport publicat luni, inaintea vizitei sale planificate in China saptamana aceasta, informeaza Mediafax.

Blinken acuza Beijingul de genocid in provincia Xinjiang

23:05, 22.04.2024 - Beijingul continua sa comita genocid impotriva uigurilor și a altor minoritați din provincia sa Xinjiang, a aratat secretarul de stat american Antony Blinken intr-un raport publicat luni, inaintea vizitei sale planificate in China saptamana aceasta, conform jurnalul.ro. Raportul anual al Departamentului…

Blinken, inaintea vizitei in China: Sunt crime impotriva umanitații și genocid in provincia Xinjiang

22:21, 22.04.2024 - Beijingul continua sa comita genocid impotriva uigurilor și a altor minoritați din provincia sa Xinjiang, a aratat secretarul de stat american Antony Blinken intr-un raport publicat luni, inaintea vizitei sale planificate in China saptamana aceasta.

Trei adolescenti din China si-au omorat un coleg in bataie, apoi i-au ascuns cadavrul intr-o sera

14:20, 09.04.2024 - Trei adolescenti din China risca pedeapsa cu moartea pentru ca au omorat in bataie un coleg de clasa, de 13 ani. Crima a avut loc luna trecuta in orasul Hebei. Camerele de supraveghere din zona l-au surprins pe baiat cu scuterul sau, inconjurat de colegii care vor deveni ucigașii lui. Dupa doar o ora…

China preseaza Taiwanul prin exerciții de patrulare in apropierea insulei

01:10, 12.03.2024 - Principalul oficial de securitate din Taiwan a declarat luni, in parlamentul din Taipei, ca Beijingul efectueaza patrulari de pregatire pentru lupta in apropierea insulei la 7-10 zile, in medie.

Cum vrea sa cucereasca Beijingul lumea? „Singura speranța a lumii este legata de China”. China la zi

07:40, 15.02.2024 - In materialul de astazi „China la zi” va prezentam traducerea (din limba chineza) a unui articol publicat de Global Times din presa chineza, cu privire la a doua tema abordata in cadrul Conferinței anuale 2024 Global Times, organizata la sfarșitul lunii decembrie 2023 la Beijing.


Ce parere ai despre aceasta stire?