Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SUA transformă România în gardianul frontierei NATO, după ce dronele rusești au căzut în țara noastră

Publicat:

Patru avioane de lupta F-16 ale Forțelor Aeriene ale SUA au sosit la Baza Aeriana Fetești din Romania pentru a efectua misiuni NATO de poliție aeriana in regiune.

Aeronavele vin in timp ce NATO continua sa intareasca granițele membrilor sai din cauza preocuparilor tot mai mari cu privire la razboiul ruso-ucrainean din apropiere.

Consolidarea NATO pe flancul estic al alianței include grupuri de lupta multinaționale, prezența aeriana și maritima și zboruri regulate de supraveghere.

Vecini vigilenți

Purtatorul de cuvant al NATO, , a explicat importanța de a ramane vigilenți…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

AP: Forțele armate ucrainene au incetat sa mai foloseasca tancurile Abrams din cauza vulnerabilitații lor la dronele rusești

06:45, 26.04.2024 - Potrivit agenției de știri AP, Statele Unite lucreaza cu ucrainenii pentru a dezvolta noi tactici, dupa ce situația de pe campul de lupta „s-a schimbat semnificativ” din cauza utilizarii active a dronelor de catre trupele ruse.

Olanda a trimis avioane de lupta in Romania. Ministra Apararii a aterizat cu un F-16 la Fetești

15:10, 17.04.2024 - Trei avioane de lupta F-16 au ajuns, miercuri, la baza militara de la Fetești. Aeronavele de vanatoare au fost donate de Olanda, iar la bordul acestora s-a aflat și ministrul Apararii, Angel Tilvar, și omoloaga sa olandeza, Kajsa Ollongren. 

Romania și dronele din razboiul Ucraina-Rusia. Cum prevenim prabușirea armelor de lupta pe teritoriul național, protejat de NATO

22:50, 07.04.2024 - Șase drone au intrat in șase luni pe teritoriul romanesc, ultima fiind una marina, intacta și gasita in Marea Neagra, la 20 de mile marine est de Tuzla (Constanța), ceea ce a creat o alerta generala in randul Serviciilor Secrete.

Mai mulți bani pentru DNA: Guvernul suplimenteaza bugetul pentru consolidarea capacitații de lupta anticorupție

07:31, 05.04.2024 - Guvernul Romaniei a aprobat o suplimentare semnificativa a bugetului Ministerului Public pentru anul curent, cu suma de 14,89 milioane de lei. Din aceasta suma, 14 milioane de lei sunt alocate Direcției Naționale Anticorupție (DNA), in vederea sprijinirii co-finanțarii proiectelor finanțate din surse…

Ucrainenii folosesc sisteme de senzori acustici pentru a detecta dronele și rachetele rusești

16:05, 27.03.2024 - Ucraina apeleaza la o metoda rudimentara pe baza de senzori acustici pentru a detecta drone și rachete rusești, a dezvaluit recent generalul James Hecker, șeful Forțelor Aeriene ale SUA in Europa, relateaza The Telegraph.

Soldații ucraineni spun ca dronele rusești au devenit periculoase pe campul de lupta

16:20, 17.03.2024 - Un soldat ucrainean din cadrul Brigazii separate 58 a declarat pentru Kyiv Post ca Rusia folosește in mod activ drone FPV cu vedere pe timp de noapte in direcția Vuhledar, in regiunea Donețk din estul Ucrainei, relateaza Insider.

Doi ani de razboi Rusia-Ucraina. Tulcea, judetul din Romania in care au cazut drone rusesti

12:30, 24.02.2024 - Tulcea este singurul judet din Romania pe raza caruia lucratorii Ministerului Apararii Nationale MApN au descoperit anul trecut fragmente de drone folosite de Rusia in atacarea porturilor ucrainene de la Dunare si singurul in care militarii au construit doua adaposturi pentru protejarea populatiei.…

Romania nu poate pune la pamant dronele rusești care ajung pe teritoriul nostru

17:00, 13.02.2024 - Seful Statului Major al Armatei, generalul Gheorghita Vlad, a afirmat, marți, ca militarii nu au legislatia necesara pentru a dobori dronele de atac care ar mai intra in spatiul aerian al Romaniei, asa cum s-a intamplat anul trecut.


Ce parere ai despre aceasta stire?