Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU. Scărpinatul sporește mâncărimile, în loc să le calmeze

Publicat:

Mecanismul prin care scarpinatul, în loc sa calmeze zonele iritate de pe corp, provoaca și mai multe mâncarimi, a fost identificat de cercetatorii de la .

Potrivit autorilor acestui studiu, scarpinatul determina creierul sa elibereze serotonina, o substanța care intensifica însa senzația de mâncarime. Deși a fost realizat pe șoareci, același cerc vicios al mâncarimilor și scarpinatului se regasește și la oameni. Studiul a oferit și o serie de indicii noi, care ar putea sa duca la destramarea acestui ciclu - în special pentru…

Citeste articolul mai departe pe reporterntv.ro…  

Sursa articol: reporterntv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii au aflat motivul pentru care multe femei mor in timpul nașterii: problema intervine la finalul sarcinii

09:46, 22.04.2024 - O forma de insuficienta cardiaca ce apare la sfarsitul sarcinii sau la inceputul perioadei postnatale, cardiomiopatia peripartum (PPCM), este o cauza majora de deces maternal. Intr-un nou studiu, cercetatorii americani de la spitalul Mass General au descoperit ca nivelurile ridicate de proteine legate…

Problema ciinilor maidanezi din municipiul Soroca

09:50, 12.04.2024 - Problema ciinilor maidanezi, care au impinzit municipiul Soroca, a determinat mai mulți locuitori ai orașului sa iasa in strada. Oamenii au mers la Primaria Soroca, unde au cerut autoritaților locale sa gaseasca soluții in regim de urgența. Asta dupa ce in ultimele doua saptamini, patru persoane au…

Gabriel Lazany: Prima problema pe care mi-au ridicat-o oamenii din Slatinița – NU au o capela

10:20, 29.03.2024 - Invitat la emisiunea Bistrițeanul LIVE, Gabriel Lazany, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgența Bistrița și candidatul PSD la Primaria Bistrița, a declarat ca recent a facut o vizita in cartierul Slatinița, iar prima problema pe care i-au ridicat-o oamenii a fost faptul ca nu au o capela unde…

Carnea de piton, aliment de viitor

13:25, 18.03.2024 - Preparatele din carne de piton ar putea deveni intr-un viitor apropiat o mancare ca oricare alta. Inclusiv in Romania. Oamenii de știința de la Universitatea Macquarie din Australia au propus creșterea pitonilor pe post de  animale pentru hrana oamenilor pentru a imbunatați securitatea alimentara. Potrivit…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, iar cercetatorii sunt pasionati de cazul lui

19:40, 07.03.2024 - Oamenii de stiinta de la Universitatile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg si Erlangen au publicat un studiu in „The Lancet Infectious Diseases”. Este vorba despre cazul exceptional al unui german de 62 de ani care a primit 217 doze de vaccinuri Arn-messenger impotriva Covid-19, ceea ce ar putea…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…


Ce parere ai despre aceasta stire?