Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU: Prezența LITIULUI în apa potabilă poate influența riscul de apariție a bolii Alzheimer

Publicat:

Consumul pe o perioada indelungata a unor mici cantitați de litiu poate reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer și a altor forme de demența, insa numai daca doza nu este una foarte scazuta, conform unui studiu care a analizat nivelurile acestui element in apa potabila din

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Trei persoane depistate de polițiști in timp ce conduceau sub influența bauturilor alcoolice

12:10, 26.04.2024 - Conducerea unui vehicul de catre o persoana aflata in stare de ebrietate este ilegala și in același timp periculoasa. Consumul de alcool afecteaza abilitațile necesare pentru a conduce in siguranța, poate determina producerea de accidente rutiere și persoanele depistate in timp ce conduc cu o alcoolemie…

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Tiroidita postpartum. Ce este și care sunt semnele ei

05:41, 15.04.2024 - Tiroidita postpartum reprezinta inflamatia tiroidei care poate aparea la femei in primul an dupa nastere. Riscul este mai mare la femeile ce prezinta anticorpi antitiroidieni sau alte boli autoimune. Tiroidita postpartum este o afectiune caracterizata printr-o varietate de expresii clinice, avand consecinte…

Ce a facut Bill Gates dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu boala Alzheimer

03:05, 13.04.2024 - Bill Gates s-a implicat puternic in cercetarea bolii Alzheimer dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu aceasta boala. In cadrul unei conversații cu actorul Seth Rogen și soția sa Lauren Miller Rogen, fondatorii inițiativei Hilarity for Charity, aceștia au discutat despre impactul bolii Alzheimer asupra…

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

STUDIU alarmant: Bauturile dietetice cresc riscul de fibrilație atriala - Ce recomanda experții

06:05, 20.03.2024 - Doi litri de sucuri indulcite in mod artificial, pe saptamana, cresc riscul cu 20% de a dezvolta fibrilație atriala, adica o bataie neregulta a inimii, relateaza CNN. Potrivit unui studiu citat de CNN, riscul de apariție al fibrilației atriale crește cu 20% in cazul persoanelor care consuma doi litri…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?