Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: O picătură de sânge pentru a detecta cancerul pulmonar

Publicat:

Potrivit unui recent studiu, publicat in Proceedings of the of Sciences, ar fi necesara doar o picatura de sange pentru a detecta cancerul pulmonar. Studiul nostru demonstreaza potențialul de dezvoltare a acestei metode de depistare sensibila pana la depistare precoce a cancerului pulmonar. Modelul predictiv pe care l-am conceput poate identifica persoanele susceptibile de a fi afectate de aceasta forma de cancer. Persoanele care prezinta rezultate suspecte vor fi identificate și supuse unei evaluari mai aprofundate prin teste de imagistica, ca tomodensitometrie cu doze mici,…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua tehnica de diagnosticare fara biopsie a cancerului cerebral

08:20, 12.05.2024 - Institutul de Cercetare pentru Hematologie și Transfuzie (IRHT) din Mulhouse este pe punctul de a dezvolta o tehnica ”rapida și puțin invaziva” de diagnosticare a cancerului cerebral fara  biopsie. Cercetatorii de la IRHT Mulhouse lucreaza la dezvoltarea unei tehnici ”simple”,  care sa faca posibila…

Robotica in diagnosticul și tratamentul cancerului pulmonar, intr-o singura intervenție

18:05, 30.04.2024 - Robotica ar putea fi folosita, in curand, pentru a diagnostica și a elimina cancerul pulmonar intr-o singura intervenție, ceea ce reprezinta o speranța pentru pacienți. Profesorul Pallav Sharh, medic consultant pneumolog la Spitalul Royal Brompton din Londra, a anunțat ca echipa sa ”in general, obține…

INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici

18:10, 31.03.2024 - Cercetatorii din Marea Britanie au dezvoltat LungVax, primul vaccin din lume impotriva cancerului pulmonar, deschizand noi perspective in lupta impotriva principalei cauze de mortalitate prin cancer. The post INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici first…

Bolile neurologice, principala cauza de probleme de sanatate la nivel global

06:55, 17.03.2024 - Bolile care afecteaza sistemul nervos, cum sunt demențele de tipul Alzheimer, dar și migrenele sau consecințele unui accident vascular cerebral,  reprezinta principala cauza a problemelor de sanatate la nivel global. Bolile sistemului nervos au reprezentat tema unui studiu publicat recent in revista…

Funcționeaza sau nu saptamana de lucru de patru zile?

07:15, 03.03.2024 - O buna parte dintre companii iau in calcul ideea de a implementa modelul de lucru de doar patru zile pe saptamana. Poate reducerea numarului de ore de lucru sa creasca productivitatea generala a unei companii? Un studiu vine cu raspunsul. In timp ce multe companii au implementat modelul saptamanii de…

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe langa apa. Dezvaluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule de plastic”

14:00, 18.02.2024 - Un studiu recent publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit niveluri alarmante de particule de plastic, cunoscute sub numele de nanoplastice, in apa imbuteliata din magazine. Aceste particule minuscule, invizibile cu ochiul liber, reprezinta un risc semnificativ pentru…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?