Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Masca de protecție nu este suficientă în interior dacă sunt mai multe persoane. De ce mai este nevoie

Publicat:

Cercetatorii germani arata ca portul maștilor faciale și limitarea numarului de oameni la evenimente publice care au loc in spații inchise sunt masuri importante, insa ceea ce este și mai important este o buna tehnologie de ventilație, care este esențiala. Oamenii de știința spun ca rezultatele cercetarii lor ar putea avea efecte importante in privința controlarii epidemiei, dar și in randul populației largi. Studiul a implicat circa 1.500 de voluntari care au purtat masti faciale, au folosit dezinfectanti si in apropierea carora se aflau emitatoare pentru pastrarea distantei, care au participat…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Moscova: Atacul terorist din martie a dus la creșterea numarului de ruși care se inroleaza in armata

13:21, 03.04.2024 - Rusia a inregistrat o creștere semnificativa a numarului de persoane care semneaza contracte pentru a se inrola in forțele armate dupa atacul terorist de luna trecuta asupra unei sali de concerte de langa Moscova, a declarat miercuri Ministerul Apararii, citat de Reuters. Peste 100.000 de persoane au…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Oamenii de știința din Israel au facut o descoperire remarcabila legata de o supernova

18:01, 28.03.2024 - In urma cu aproximativ 20 de milioane de ani, intr-o galaxie nu foarte indepartata, o stea de mari dimensiuni a explodat si a trimis in spatiu elemente care reprezinta componentele de baza ale vietii, informeaza Reuters, potrivit agerpres.ro. In urma cu aproximativ un an, din intamplare, atunci cand…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica

21:25, 26.02.2024 - Un tip de gripa aviara a fost confirmat pentru prima data in Antarctica, au aratat oamenii de știința, ceea ce reprezinta un risc semnificativ pentru uriașele colonii de pinguini din regiune. "Aceasta descoperire demonstreaza, pentru prima oara, ca virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica, in…

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Cercetatorii au documentat cea mai lunga calatorie a unui lup pe teritoriul Europei, din Germania in Catalonia

15:20, 20.02.2024 - Oamenii de stiinta au localizat excremente ale unui lup cenusiu nascut in Germania, care a traversat trei tari pentru a ajunge in nord-estul Spaniei, efectuand astfel cea mai lunga calatorie documentata vreodata a unui exemplar din aceasta specie, a precizat luni Universitatea Autonoma din Barcelona…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?