Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: La un an de la infectare pacienţii cu forme uşoare pot dezvolta insuficienţă miocardică şi cheaguri de sânge

Publicat:

Afectiunile cardiace cauzate de COVID-19 se extind mult dincolo de stadiile initiale ale bolii, astfel ca persoanele care au avut o forma usoara risca sa se confrunte cu insuficienta cardiaca si cheaguri de sange un an mai tarziu, spun specialistii, potrivit Mediafax.

Afectiunile cardiace cauzate de COVID-19 se extind mult dincolo de stadiile initiale ale bolii, potrivit unui studiu care urmeaza sa fie publicat in revista stiintifica Nature. Cercetatorii constata faptul ca la un an de la infectare pacientii cu forme usoare pot dezvolta insuficienta miocardica si cheaguri de sange.

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

75% dintre pacientii spitalizați cu COVID au fost tratați cu antibiotice in pandemie, deși doar 8% aveau nevoie (OMS)

14:45, 26.04.2024 - Utilizarea excesiva a antibioticelor in pandemie a exacerbat rezistenta la antimicrobiene atrage atenția OMS care arata ca ca 75% dintre pacientii spitalizati cu COVID-19 au primit astfel de medicamente, deși in 8% dintre cazuri erau necesare.

Campania “Avem același sange” revine in 2024 pentru a sprijini pacienții. Medicii doneaza pentru bolnavi

11:01, 28.03.2024 - “Avem același sange”, primul proiect național al unei televiziuni de știri in beneficiul pacienților, s-a dovedit o campanie cu impact major in comunitate, motiv pentru care Digi24 a decis continuarea demersului și in acest an.

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Scaderea nivelului de fier din sange dupa infecție ar declanșa Covid lung, „o boala puțin ințeleasa”

09:40, 06.03.2024 - Oboseala, dureri musculare, dificultați de respirație și „ceața cerebrala”. Sunt doar cateva dintre simptomele pe care milioane de oameni din intreaga lumea le-au simțit, vreme de cateva luni, dupa infecția cu SARS-CoV-2, fara ca medicii sa știe de ce per

Medicii recomanda o atenție sporita,masa de aer cu un nor de praf saharian, care va traversa țara poate agrava afecțiunile respiratorii existente sau poate provoca alergii, in special la pacienții cu astm sau bronhopneumonie

07:35, 02.03.2024 - Medicii recomanda o atenție sporita,masa de aer cu un nor de praf saharian, care va traversa țara poate agrava afecțiunile respiratorii existente sau poate provoca alergii, in special la pacienții cu astm sau bronhopneumonie The post Medicii recomanda o atenție sporita,masa de aer cu un nor de praf…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…


Ce parere ai despre aceasta stire?