Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu îngrijorător: Agenţii patogeni congelaţi care se reactivează după topirea gheţurilor ar putea afecta ecosistemele

Publicat:

Reactivarea unor agenti patogeni din preistorie in urma topirii gheturilor si a dezghetarii permafrostului ar putea cauza daune majore asupra mediului inconjurator si o disparitie pe scara larga a organismelor gazda, au avertizat autorii unui studiu recent, informeaza vineri DPA.

Cercetatori de la European Commission Joint Research Centre si din Australia au realizat experimente simulate in cadrul carora agenti patogeni din preistorie, reconstruiti sub forma digitala, invadeaza comunitati de organisme gazda asemanatoare bacteriilor, potrivit Agerpres.

CITESTE SI Foto|…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Topirea ghețurilor din Antarctica va modifica durata unui an ● NASA a stabilit ce instrumente vor fi plasate pe Luna in cadrul misiunii Artemis III ● SUA confirma, gripa aviara a fost identificata in premiera in fermele de vite

17:00, 28.03.2024 - Topirea ghețurilor din Antarctica va modifica durata unui an ● NASA a stabilit ce instrumente vor fi plasate pe Luna in cadrul misiunii Artemis III ● SUA confirma, gripa aviara a fost identificata in premiera in fermele de vite

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Studiu ingrijorator! Cu cat vor crește prețurile la imobiliare, terenuri și chirii

07:21, 16.03.2024 - Prețurile la imobiliare vor crește in acest an cu pana la 10%, aceeași scumpire fiind estimata și in cazul terenurilor intravilane, dar și al chiriilor. Scumpirile sunt indicate de circa 35% (la case)- 43% (la apartamente) dintre specialiștii intervievați intr-un studiu RE/MAX, citat de Profit . Cu…

Directorul principalei agentii de securitate din Australia divulga o retea de spionaj straina: „E un tradator”

11:01, 29.02.2024 - Directorul principalei agentii de securitate australiene a dezvaluit miercuri existenta unei retele de spionaj straine, activa in Australia de mai multi ani si care a recrutat inclusiv un fost responsabil politic, profesori universitari si oameni de afaceri, informeaza joi AFP.

Directorul principalei agentii de securitate din Australia divulga existenta unei retele de spionaj straine

10:46, 29.02.2024 - Directorul principalei agentii de securitate australiene a dezvaluit miercuri existenta unei retele de spionaj straine, activa in Australia de mai multi ani si care a recrutat inclusiv un fost responsabil politic, profesori universitari si oameni de afaceri, informeaza joi AFP, potrivit Agerpres. "Acest…

Actualitate medicala/Dieta nesanatoasa creste riscul de apnee in somn

00:41, 26.02.2024 - O dieta sanatoasa bazata pe plante ar putea fi cheia prevenirii apneei obstructive in somn (OSA), au descoperit autorii unui studiu realizat in Australia, a informat Agenția Xinhua, preluata de Agerpres. Studiul, care a fost publicat recent de cercetatorii de la Universitatea Flinders din Adelaide,…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…

STUDIU. Injecțiile cu insulina ar putea fi in curand inlocuite cu pastile sau chiar cu ciocolata

12:46, 02.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Sydney, Australia, in colaborare cu cei de la Universitatea Arctica din Norvegia, au descoperit o modalitate de administrare a insulinei pe cale orala, prin intermediul unei capsule sau chiar a unei ciocolate fara zahar. Ideea a aparut dupa ce un medic geriatru dintr-o…


Ce parere ai despre aceasta stire?