Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU: Homarii, crabii şi caracatiţele pot să simtă durerea, devenind animale protejate de lege

Publicat:

Un studiu britanic a ajuns la concluzia ca homarii si caracatitele, crabii sunt vietuitoare inzestrate cu simtire, fapt ce a determinat guvernul de la Londra sa le adauge pe lista cu animale protejate prin legi viitoare.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a inceput evaluare efectivelor speciilor de animale strict protejate

07:45, 18.04.2024 - Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a inceput miercuri, acțiunea de evaluare a speciilor de animale salbatice strict protejate: urs, lup, ras și pisica salbatica. Conform atribuțiilor care revin Ministerului Mediului, Apelor și Paduri lor in realizarea studiilor de evaluare a starii resurselor…

Ședinta CLM Constanta: Se aproba regulamentul de interventie pentru reabilitarea cladirilor din zonele protejate construite ale municipiului (DOCUMENT)

15:00, 24.03.2024 - Consiliul local al municipiului Constanta este convocat joi, 28 martie 2024, in sedinta ordinara, in sala "Remus Opreanu" a Consiliului Judetean Constanta. Printre proiectele de pe ordinea de zi se afla si Proiect de hotarare nr. 144 din 22 martie 2024 privind aprobarea "Regulamentului de interventie…

Evaluarea anuala a efectivelor pentru speciile de animale salbatice strict protejate in judetul Bistrita-Nasaud.

23:55, 20.03.2024 - In lunile aprilie-mai 2024 se va desfasura monitorizarea si estimarea efectivelor speciilor urs brun, lup, ras si pisica salbatica pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud. Avand in vedere atributiile ce revin autoritatii publice centrale pentru protectia mediului in realizarea studiilor speciale de…

Militari și polițiști din Covasna, saltați intr-un dosar de braconaj cu animale protejate

14:40, 07.03.2024 - Potrivit Directiei Generale Anticoruptie, in urma unor perchezitii imobiliare in orasul Covasna si in comuna Comandau intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunii de braconaj, au fost retinute sase persoane banuite ca ar fi vanat ilegal inclusiv exemplare ale unor specii de animale protejate…

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice (studiu)

00:15, 05.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science. Microplasticele sunt particule…

Studiu: De ce prefera firmele romanești sa nu acceseze beneficiile fiscale

12:11, 23.02.2024 - Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativa si teama de a nu gresi in aplicarea acestora, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta EY Romania. Pe de alta parte, mai mult…

Cancerului hepatic ar putea fi provocat de decalajul cronic de fus orar

10:15, 12.02.2024 - Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic, cunoscut si sub numele de disfunctie circadiana cronica, cu un risc crescut de cancer hepatic. Un studiu publicat recent in Statele Unite aduce primele dovezi in acest sens, informeaza News.ro. Un studiu recent condus de cercetatori de…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…


Ce parere ai despre aceasta stire?