Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Fumatul în timpul sarcinii creşte riscul de morbiditate oculară la nou-născuţi

Publicat:

Fumatul in timpul sarcinii creste semnificativ riscul de morbiditate oculara pe termen lung la nou-nascuti, conform constatarilor unei echipe de cercetatori israelieni anuntate marti de din sudul Israelului, informeaza agentia Xinhua.

Potrivit unui studiu extins realizat de si , fumatul in timpul sarcinii creste cu 40% riscul de afectiuni oculare pediatrice, comparativ cu acei copii ai caror mame nu au fumat in timpul sarcinii.

Constatarea se bazeaza pe observarea a 250.000 de nou-nascuti, potrivit studiului.

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Hamas a difuzat o inregistrare video cu un ostatic israelian retinut in Gaza de pe 7 octombrie. „Timpul se scurge”

16:45, 11.05.2024 - Bratul armat al Hamas a difuzat sambata pe Telegram o inregistrare video in care apare un ostatic israelian retinut in Fasia Gaza de la atacul miscarii islamiste palestiniene din 7 octombrie asupra Israelului.

Urmarile atacului Iranului asupra Israelului din timpul nopții

10:40, 14.04.2024 - Principalele aspecte despre cel mai mare atac asupra Israelului, care a fost efectuat de Iran ca raspuns la un atac asupra consulatului sau din Siria: Iranul a lansat 185 de drone, 36 de rachete de croaziera și 110 rachete sol-suprafața spre Israel, relateaza New York Times. Printre țintele principale…

Centrala nucleara Zaporojie, vizata de un atac cu drone. „Riscul unui accident nuclear major” crește, atenționeaza AIEA

08:55, 08.04.2024 - Liderul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) și-a exprimat dezaprobarea fața de bombardamentul cu drone lansat asupra unuia dintre cele șase reactoare ale centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, relateaza The Guardian.

Riscul de boli cardiovasculare la femei crește brusc dupa menopauza, potrivit unui nou studiu

19:35, 02.04.2024 - Sanatatea cardiaca a femeilor poate scadea brusc dupa menopauza, sugereaza un nou studiu, potrivit Yahoo Life. Motivul: incetinirea dramatica a producția de estrogen de catre ovare și pierderea efectelor protectoare ale hormonului.

Cum au ajuns romanii mari consumatori de fast-food. Nutriționist: „Crește riscul de apariție a obezitații”

06:05, 28.03.2024 - Produsele de tip fast-food au devenit, in ultimii ani, o adevarata moda in randul romanilor. Astfel, foarte multe persoane apeleaza la acest timp de alimentație care, cu timpul, poate avea efecte negative asupra organismului.

Postul intermitent cu peste 16 ore de pauza alimentara crește cu 91% riscul de deces cardiovascular

16:55, 26.03.2024 - Un studiu efectuat pe peste 20.000 de adulți a constatat ca cei care au urmat un program de post intermitent cu limitarea consumului de alimente la mai puțin de opt ore pe zi au avut un risc cu 91% mai mare de deces din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit American Heart Association.

Nou nascuți cu sevraj alcoolic, fenomen in creștere in Romania! Consecințe grave pentru copii

17:51, 27.02.2024 - Potrivit specialiștilor, la nivel mondial 15 din 10.000 de persoane s-au nascut cu sindrom alcoolic fetal. Asta inseamna ca mama a consumat des contitați mari de alcool in timpul sarcinii. In Romania acest fenomen este in creștere, mai ales in zonele sarace din Oltenia sau Moldova.Un medic neonatolog…

Nou nascuți cu sevraj alcoolic, fenomen in creștere in Romania! Consecințe grave pentru copii

09:55, 27.02.2024 - Potrivit specialiștilor, la nivel mondial 15 din 10.000 de persoane s-au nascut cu sindrom alcoolic fetal. Asta inseamna ca mama a consumat des contitați mari de alcool in timpul sarcinii. In Romania acest fenomen este in creștere, mai ales in zonele sarace din Oltenia sau Moldova.Un medic neonatolog…


Ce parere ai despre aceasta stire?