Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Stresul cronic ar putea mări riscul de maladie Alzheimer

Publicat:

Un recent studiu al cercetatorilor de la din Suedia arata ca persoanele cu varste intre 18 și 65 de ani, care au un diagnostic de stres cronic și/sau depresie, sunt mai expuse unei deficiențe cognitive ușoare sau maladiei Alzheimer. Concluziile studiului au fost publicate in revista Alzheimer’s Research&Therapy. La acest studiu au participat 44.447 persoane diagnosticate cu stres cronic și/sau depresie. Ele au fost monitorizate timp de opt ani pentru a determina numarul persoanelor care au primit diagnosticul de Alzheimer sau de tulburari cognitive ușoare. Cercetatorii suedezi…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cazul care i-a uimit pe cercetatori: Pozitiv la coronavirus 613 zile

20:55, 21.04.2024 - Cercetatori din Tarile de Jos au raportat cazul unei infectari extrem de prelungite cu COVID-19 la un barbat care a decedat anul trecut si au avertizat in legatura cu aparitia unor variante mai periculoase ale coronavirusului. Barbatul varstnic, care avea un sistem imunitar slabit din cauza unor afectiuni…

Bolile neurologice, principala cauza de probleme de sanatate la nivel global

06:55, 17.03.2024 - Bolile care afecteaza sistemul nervos, cum sunt demențele de tipul Alzheimer, dar și migrenele sau consecințele unui accident vascular cerebral,  reprezinta principala cauza a problemelor de sanatate la nivel global. Bolile sistemului nervos au reprezentat tema unui studiu publicat recent in revista…

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Decenii de cercetare irosite, din cauza unui congelator, la Institutul Karolinska

19:05, 06.02.2024 - Mostre prelevate in decenii de cercetare la Institutul Karolinska din Suedia au fost compromise din cauza unei defecțiuni la un congelator, in perioada sarbatorilor Craciunului, potrivit The Guardian . Valoroasele eșantioane erau stocate in rezervoare racite cu azot lichid la temperaturi de minus 190…


Ce parere ai despre aceasta stire?