Stil de viaţă sănătos. Ce efect are cafeaua băută „pe stomacul gol“? Academicianul Nicolae Hâncu explică principalele diferenţe dintre tipurile de cafea
Publicat:Cafeaua este una dintre cele mai folosite bauturi din lume ocupind locul al treilea in top, dupa apa si ceai. Cel mai important ingredient al cafelei este cafeina.
Continutul de cafeina al cafelei consumate se va socoti in functie de cantitatea de cafea folosita la preparare, stiind ca 1 lingurita are 60 mg de cafeina, explica academicianul Nicolae Hancu in Abecedarul de nutritie, o carte care isi propune sa promoveze alimentatia sanatoasa.
Potriivit aceleiasi surse, se considera ca o ceasca de cafea de aproximativ 60 de ml contine 60 mg de cafeina.
In functie…Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale
10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…
Efectele mancarurilor ultraprocesate, pe o perioada de 30 de ani. Alimentele care cresc riscul de deces prematur
12:25, 09.05.2024 - Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știința americani, in urma unui studiu realizat pe o perioada de 30 de ani și publicat in The BMJ.
Ce conține, de fapt, cafeaua 3 in 1. Pericolul ascuns din populara bautura, pe care mulți romani o consuma des
00:06, 27.04.2024 - Cafeaua instant, ușor de pregatit cu doar un strop de apa fierbinte, e departe de a fi cea mai sanatoasa bautura. Fie ca e vorba de celebrele pliculete “3 in 1” sau variantele de cappuccino ori frappe la plic, toate sunt o mare sursa de E-uri. In plus, sortimentele "3 in 1" sunt de obicei pline de zahar…
Ce este,de fapt, cafeaua decofeinizata: care sunt efectele asupra organismului
02:40, 21.04.2024 - Probabil ca beți cafea pentru cofeina. Intr-adevar, majoritatea bautorilor inraiți de cafea se bucura de cafeaua lor delicioasa pentru ca ii ajuta sa se trezeasca și sa ramana energici și concentrați in timpul zilei.
Adevarul nebanuit despre consumul de cafea: cat trebuie sa consumam pentru o inima sanatoasa
08:05, 12.03.2024 - Un articol din Jurnalul European de Cardiologie Preventiva, din septembrie 2022 spune ca daca bei doar o ceașca de cafea pe zi, vei avea o inima mai sanatoasa și risc general redus de mortalitate.De ce este important acest studiu? Ca și in ceea ce privește cercetarea in nutriție, acest studiu observațional…
Efectele neașteptate ale consumul de ananas asupra colesterolului. Trebuie sa introduci acest fruct in meniul de zi cu zi
09:31, 20.02.2024 - Originar din America de Sud, acest fruct tropical s-a raspandit in intreaga lume, cele trei țari cu cea mai mare producție fiind Costa Rica, Indonezia și Filipine. Daca ești ca majoritatea, probabil ca te bucuri de ananas in salate, cocktail-uri sau deserturi, scrie Click!Sanatate .De la stimularea…
Cat de des este in regula sa mananci oua și cum influențeaza colesterolul
21:50, 19.02.2024 - Valoarea Nutriționala a OualorOuale sunt bogate in nutrienți esențiali, inclusiv proteine de inalta calitate, vitaminele A, D, E, K, B2, B6, B12, și minerale precum fierul, zincul și seleniul. De asemenea, conțin colina, importanta pentru funcția cerebrala și sanatatea ficatului. Ouale sunt, de asemenea,…